Europese autoverkoop plust 19 procent in juni

Europa • Volledig elektrische auto’s zijn goed voor een marktaandeel van dertien procent.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Er zijn in mei bijna 1 miljoen nieuwe auto’s geregistreerd in de Europese Unie, een stijging van 18,5 procent. Dat meldt brancheorganisatie Acea. In de eerste vijf maanden van het jaar gingen de totale nieuwregistraties in de EU met 18 procent omhoog tot 4,4 miljoen stuks. Dat is echter nog altijd aanzienlijk lager vergeleken met dezelfde periode in 2019, voor de coronapandemie. Toen werden er 5,7 miljoen auto’s aan de man gebracht.

In Nederland kwam de meiverkoop eveneens fors hoger uit

Dalende diesels

Het marktaandeel van volledige elektrische auto’s in de EU bedraagt inmiddels 13,8 procent. In totaal werden er vorige maand bijna 130.000 van deze auto’s verkocht. Het aantal verkochte benzineauto’s bedroeg een kleine 343.000, bijna drie keer zoveel. De verkoop van dieselauto’s kwam uit op 134.000, een daling van bijna 3 procent.

Daarmee daalde het marktaandeel van diesels, van 17,4 procent in mei vorig jaar, tot 14,3 procent. Toch gingen de verkopen van auto’s met een dieselmotor in grote autolanden als Italië (plus 24 procent) en Duitsland (plus 3,6 procent) nog altijd omhoog.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Europese autoverkoop plust 19 procent in juni | Automotive Online

Europese autoverkoop plust 19 procent in juni

Europa • Volledig elektrische auto’s zijn goed voor een marktaandeel van dertien procent.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Er zijn in mei bijna 1 miljoen nieuwe auto’s geregistreerd in de Europese Unie, een stijging van 18,5 procent. Dat meldt brancheorganisatie Acea. In de eerste vijf maanden van het jaar gingen de totale nieuwregistraties in de EU met 18 procent omhoog tot 4,4 miljoen stuks. Dat is echter nog altijd aanzienlijk lager vergeleken met dezelfde periode in 2019, voor de coronapandemie. Toen werden er 5,7 miljoen auto’s aan de man gebracht.

In Nederland kwam de meiverkoop eveneens fors hoger uit

Dalende diesels

Het marktaandeel van volledige elektrische auto’s in de EU bedraagt inmiddels 13,8 procent. In totaal werden er vorige maand bijna 130.000 van deze auto’s verkocht. Het aantal verkochte benzineauto’s bedroeg een kleine 343.000, bijna drie keer zoveel. De verkoop van dieselauto’s kwam uit op 134.000, een daling van bijna 3 procent.

Daarmee daalde het marktaandeel van diesels, van 17,4 procent in mei vorig jaar, tot 14,3 procent. Toch gingen de verkopen van auto’s met een dieselmotor in grote autolanden als Italië (plus 24 procent) en Duitsland (plus 3,6 procent) nog altijd omhoog.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.