Ayvens koopt 500.000 Stellantis-auto’s

Ayvens • De samenwerking helpt Stellantis meer concurrerende prijzen aan te bieden.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Stellantis. (Foto: Shutterstock).

Ayvens koopt de komende drie jaar 500 duizend Stellantis-auto’s. Dat meldt de leasemaatschappij in een persbericht. Het gaat om een order van “meerdere miljarden”. De eerste leveringen worden verwacht in de eerste helft van 2024.

“Deze commerciële samenwerking stelt ons in staat om nauw samen te werken met Stellantis om meer concurrerende prijzen voor onze klanten te waarborgen en illustreert ons vermogen om betere synergieën te realiseren voor al onze belanghebbenden”, zegt Tim Albertsen, ceo van Ayvens, die tevens komt spreken op het Nationaal Automotive Congres 2024. Carlos Tavares, ceo van Stellantis, deelt zijn enthousiasme: “Deze samenwerking stelt zowel huidige als toekomstige klanten van Stellantis in staat om onze nieuwste innovaties uit de eerste hand te ervaren.”

Beide bedrijven zetten in op elektrificatie. Zo investeert Stellantis het komende decennium meer dan 50 miljard euro en streeft ernaar om in 2030 enkel elektrische auto’s te verkopen in Europa. Om deze verkoopdoelstellingen te bereiken, verzekert het bedrijf zich van ongeveer 400 GWh aan batterijcapaciteit, met ondersteuning van zes batterijfabrieken in Noord-Amerika en Europa.

Ayvens is een fusie van Leaseplan en ALD en is de grootste leasemaatschappij, volgens de Automotive Leasemaatschappij Top 60, van Nederland met 248.628 leasecontracten per 1 juli 2023.

De synergie van de fusie tussen Leaseplan en ALD heeft nog niet plaatsgevonden, zo concludeert AM-columnist Norbert van den Eijnden. Het resultaat van de fusiecombinatie ALD/LeasePlan bedraagt 816 miljoen euro, terwijl ALD alleen een jaar eerder 1,21 miljard euro verdiende. Lees hier meer.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Ayvens koopt 500.000 Stellantis-auto’s | Automotive Online

Ayvens koopt 500.000 Stellantis-auto’s

Ayvens • De samenwerking helpt Stellantis meer concurrerende prijzen aan te bieden.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Stellantis. (Foto: Shutterstock).

Ayvens koopt de komende drie jaar 500 duizend Stellantis-auto’s. Dat meldt de leasemaatschappij in een persbericht. Het gaat om een order van “meerdere miljarden”. De eerste leveringen worden verwacht in de eerste helft van 2024.

“Deze commerciële samenwerking stelt ons in staat om nauw samen te werken met Stellantis om meer concurrerende prijzen voor onze klanten te waarborgen en illustreert ons vermogen om betere synergieën te realiseren voor al onze belanghebbenden”, zegt Tim Albertsen, ceo van Ayvens, die tevens komt spreken op het Nationaal Automotive Congres 2024. Carlos Tavares, ceo van Stellantis, deelt zijn enthousiasme: “Deze samenwerking stelt zowel huidige als toekomstige klanten van Stellantis in staat om onze nieuwste innovaties uit de eerste hand te ervaren.”

Beide bedrijven zetten in op elektrificatie. Zo investeert Stellantis het komende decennium meer dan 50 miljard euro en streeft ernaar om in 2030 enkel elektrische auto’s te verkopen in Europa. Om deze verkoopdoelstellingen te bereiken, verzekert het bedrijf zich van ongeveer 400 GWh aan batterijcapaciteit, met ondersteuning van zes batterijfabrieken in Noord-Amerika en Europa.

Ayvens is een fusie van Leaseplan en ALD en is de grootste leasemaatschappij, volgens de Automotive Leasemaatschappij Top 60, van Nederland met 248.628 leasecontracten per 1 juli 2023.

De synergie van de fusie tussen Leaseplan en ALD heeft nog niet plaatsgevonden, zo concludeert AM-columnist Norbert van den Eijnden. Het resultaat van de fusiecombinatie ALD/LeasePlan bedraagt 816 miljoen euro, terwijl ALD alleen een jaar eerder 1,21 miljard euro verdiende. Lees hier meer.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.