‘Skoda vernieuwt Fabia combi niet; wijst naar Euro 7-emissieregels’

Euro-7 norm • De lage verkoopaantallen van de Fabia combi maken ontwikkeling van een nieuw model niet rendabel.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Skoda heeft bevestigd dat er geen nieuw model van de Fabia combi komt. Het bedrijf laat weten dat de komende Euro 7- emissienormen te hoge kosten met zich mee dragen. Dit meldt het bedrijf aan Automotive News Europe.

De toenmalige ceo van Skoda, Thomas Schaefer, had in 2020 aangekondigd om de Fabia combi te vervangen in 2023 met een nieuw model. Dat plan is nu geannuleerd. “Het halen van de veeleisende emissiedoelstellingen met de komende Euro-7 wetgeving gaat gepaard met hoge kosten”, vertelt een woordvoerder tegen Auto News.

In november vorig jaar stopte Skoda met de bouw van de kleine combi.

Door de invoering van de Euro-7 norm stijgen de productiekosten van auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen. Hierdoor groeit ook het verzet tegen die norm in verschillende landen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Skoda vernieuwt Fabia combi niet; wijst naar Euro 7-emissieregels’ | Automotive Online

‘Skoda vernieuwt Fabia combi niet; wijst naar Euro 7-emissieregels’

Euro-7 norm • De lage verkoopaantallen van de Fabia combi maken ontwikkeling van een nieuw model niet rendabel.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Skoda heeft bevestigd dat er geen nieuw model van de Fabia combi komt. Het bedrijf laat weten dat de komende Euro 7- emissienormen te hoge kosten met zich mee dragen. Dit meldt het bedrijf aan Automotive News Europe.

De toenmalige ceo van Skoda, Thomas Schaefer, had in 2020 aangekondigd om de Fabia combi te vervangen in 2023 met een nieuw model. Dat plan is nu geannuleerd. “Het halen van de veeleisende emissiedoelstellingen met de komende Euro-7 wetgeving gaat gepaard met hoge kosten”, vertelt een woordvoerder tegen Auto News.

In november vorig jaar stopte Skoda met de bouw van de kleine combi.

Door de invoering van de Euro-7 norm stijgen de productiekosten van auto’s, bestelwagens, vrachtwagens en bussen. Hierdoor groeit ook het verzet tegen die norm in verschillende landen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.