‘Verzet tegen Euro7-norm groeit’

Europa • Ook het verzet tegen de voorgenomen ban op brandstofmotoren groeit.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Een groep van twaalf transportministers komt maandag bij elkaar om een gezamenlijke strategie te bepalen in het Euro7-debat. Doelstelling daarbij is dat de Euro7-wetgeving aanzienlijk minder streng wordt dan nu is voorgesteld door de commissie. Dat meldt Automotive News Europe.

De groep, die bestaat uit ministers van autoproducerende landen (zonder Nederland), trekt nut en noodzaak van de Euro7-norm in twijfel. Dat deed eerder Stellantis-ceo Tavares ook al. Volgens hem dwingt de wetgeving fabrikanten tot hoge en zinloze investeringen, die daarbij de concurrentiepositie ten opzichte van Chinese OEM’s zal doen verslechteren.

Tegelijkertijd zullen de ministers ook het verbod op verbrandingsmotoren bespreken. De stemming daarover zou eerder deze week plaatsvinden maar is voor onbepaalde tijd uitgesteld. In principe steunt het blok de ban op de verbrandingsmotor per 2035, maar er willen nu naast Duitsland en Italië meer landen garanties dat e-fuels toegestaan blijven.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Verzet tegen Euro7-norm groeit’ | Automotive Online

‘Verzet tegen Euro7-norm groeit’

Europa • Ook het verzet tegen de voorgenomen ban op brandstofmotoren groeit.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Een groep van twaalf transportministers komt maandag bij elkaar om een gezamenlijke strategie te bepalen in het Euro7-debat. Doelstelling daarbij is dat de Euro7-wetgeving aanzienlijk minder streng wordt dan nu is voorgesteld door de commissie. Dat meldt Automotive News Europe.

De groep, die bestaat uit ministers van autoproducerende landen (zonder Nederland), trekt nut en noodzaak van de Euro7-norm in twijfel. Dat deed eerder Stellantis-ceo Tavares ook al. Volgens hem dwingt de wetgeving fabrikanten tot hoge en zinloze investeringen, die daarbij de concurrentiepositie ten opzichte van Chinese OEM’s zal doen verslechteren.

Tegelijkertijd zullen de ministers ook het verbod op verbrandingsmotoren bespreken. De stemming daarover zou eerder deze week plaatsvinden maar is voor onbepaalde tijd uitgesteld. In principe steunt het blok de ban op de verbrandingsmotor per 2035, maar er willen nu naast Duitsland en Italië meer landen garanties dat e-fuels toegestaan blijven.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.