Fiat opent nieuwe fabriek in Algerije

Fiat • Onder meer de Fiat 500 hybrid en de Doblo worden straks in het Noord-Afrikaanse land gebouwd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Eind dit jaar start de productie van de Fiat 500 hybrid in Algerije (foto: Stellantis)

Stellantis investeert ruim 200 miljoen euro in de bouw van een nieuwe autofabriek in de Noord-Algerijnse havenstad Oran. Eind dit jaar al start de productie van de Fiat 500 hybrid. Komend jaar komt daar de Doblo bij. Uiteindelijk worden er zes Fiat-modellen in Oran gebouwd, waaronder de Ducato, meldt Stellantis in een persbericht. De bouw van de fabriek zal kort na de zomer worden voltooid.

Tegen 2026 worden er 90 duizend Fiats per jaar gebouwd. Dat levert in Oran tweeduizend banen op, verwacht Stellantis. De opening van de fabriek moet bijdragen aan de groeistrategie van het concern, dat zich ten doel stelt om rond 2030 een miljoen voertuigen per jaar te verkopen in de regio Midden-Oosten en Afrika. 70 procent van die auto’s zou regionaal geproduceerd moeten worden.

Stellantis vermeldt niet of straks in Algerije ook auto’s voor de Europese markt worden gemaakt. Het concern is flink aan het reorganiseren in Italië.  Vorig jaar werd nog bevestigd dat in elk geval de elektrische Fiat 500e uit de fabriek in Turijn komt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Fiat opent nieuwe fabriek in Algerije | Automotive Online

Fiat opent nieuwe fabriek in Algerije

Fiat • Onder meer de Fiat 500 hybrid en de Doblo worden straks in het Noord-Afrikaanse land gebouwd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Eind dit jaar start de productie van de Fiat 500 hybrid in Algerije (foto: Stellantis)

Stellantis investeert ruim 200 miljoen euro in de bouw van een nieuwe autofabriek in de Noord-Algerijnse havenstad Oran. Eind dit jaar al start de productie van de Fiat 500 hybrid. Komend jaar komt daar de Doblo bij. Uiteindelijk worden er zes Fiat-modellen in Oran gebouwd, waaronder de Ducato, meldt Stellantis in een persbericht. De bouw van de fabriek zal kort na de zomer worden voltooid.

Tegen 2026 worden er 90 duizend Fiats per jaar gebouwd. Dat levert in Oran tweeduizend banen op, verwacht Stellantis. De opening van de fabriek moet bijdragen aan de groeistrategie van het concern, dat zich ten doel stelt om rond 2030 een miljoen voertuigen per jaar te verkopen in de regio Midden-Oosten en Afrika. 70 procent van die auto’s zou regionaal geproduceerd moeten worden.

Stellantis vermeldt niet of straks in Algerije ook auto’s voor de Europese markt worden gemaakt. Het concern is flink aan het reorganiseren in Italië.  Vorig jaar werd nog bevestigd dat in elk geval de elektrische Fiat 500e uit de fabriek in Turijn komt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.