Stellantis schrapt 2.000 banen in Italië

Stellantis • Voor de productie van elektrische auto’s zijn minder mensen nodig.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Productie van een Jeep in de Italiaanse fabriek van Stellantis in Melfi. (Foto: Stellantis)

Stellantis schrapt dit jaar in Italië tot 2.000 banen. De reorganisatie hangt samen met de overstap naar de productie van elektrische auto’s, meldt het ANP. Het zou vooral gaan om banen die niet direct met de productie te maken hebben.

Stellantis is het overkoepelende concern met onder meer de merken Citroën, Peugeot. Jeep, Opel en Fiat. Het concern is met de vakbonden overeengekomen dat het totale personeelsbestand in Italië van 47 duizend mensen met 4,3 procent wordt teruggebracht. Vorig jaar werd al een vergelijkbare reorganisatie doorgevoerd bij de Fiat-fabrieken. Toen verdwenen ruim 1.800 arbeidsplaatsen. Ook bij Opel vervielen vorig jaar duizend banen.

Autofabrikanten worstelen nog altijd met de hoge inflatie en verstoringen van de toeleveringsketen. Tegelijkertijd zijn ze hun fabrieken aan het ombouwen om volledig elektrische auto’s te produceren. Stellantis is niet de enige die reorganiseert. Ford maakte vorige maand bekend dat het 3.800 banen in Europa schrapt, omdat er voor de productie van EV’s minder werknemers nodig zijn. Ook bij Volkswagen zijn er plannen voor reorganisatie.

De overstap van brandstofmotoren naar elektrische aandrijving zou in Europa miljoenen banen kosten, werd eerder becijferd door onder meer Acea.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Stellantis schrapt 2.000 banen in Italië | Automotive Online

Stellantis schrapt 2.000 banen in Italië

Stellantis • Voor de productie van elektrische auto’s zijn minder mensen nodig.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Productie van een Jeep in de Italiaanse fabriek van Stellantis in Melfi. (Foto: Stellantis)

Stellantis schrapt dit jaar in Italië tot 2.000 banen. De reorganisatie hangt samen met de overstap naar de productie van elektrische auto’s, meldt het ANP. Het zou vooral gaan om banen die niet direct met de productie te maken hebben.

Stellantis is het overkoepelende concern met onder meer de merken Citroën, Peugeot. Jeep, Opel en Fiat. Het concern is met de vakbonden overeengekomen dat het totale personeelsbestand in Italië van 47 duizend mensen met 4,3 procent wordt teruggebracht. Vorig jaar werd al een vergelijkbare reorganisatie doorgevoerd bij de Fiat-fabrieken. Toen verdwenen ruim 1.800 arbeidsplaatsen. Ook bij Opel vervielen vorig jaar duizend banen.

Autofabrikanten worstelen nog altijd met de hoge inflatie en verstoringen van de toeleveringsketen. Tegelijkertijd zijn ze hun fabrieken aan het ombouwen om volledig elektrische auto’s te produceren. Stellantis is niet de enige die reorganiseert. Ford maakte vorige maand bekend dat het 3.800 banen in Europa schrapt, omdat er voor de productie van EV’s minder werknemers nodig zijn. Ook bij Volkswagen zijn er plannen voor reorganisatie.

De overstap van brandstofmotoren naar elektrische aandrijving zou in Europa miljoenen banen kosten, werd eerder becijferd door onder meer Acea.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.