Stellantis verkoopt aandeel in Gefco

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Gefco komt volledig in handen van CMA CGM. (Foto: Gefco)

Stellantis heeft zijn belang van 25 procent in distributeur Gefco verkocht aan het Franse logistiekbedrijf CMA CGM Group. Dit melden beide bedrijven in persberichten.

De verkoop komt niet onverwachts. Stellantis-ceo Carlos Tavares laat via een statement weten: “De verkoop van deze niet-strategische activiteit markeert de laatste stap van ons plan om uit de transport- en logistieke sector te stappen”.

Al vanaf 2018 is Stellantis (toen nog PSA Group) voornemens om het aandeel in Gefco te verkopen.

Geen problemen

Gefco was tot 2012 volledig in handen van PSA Group. In 2012 verkocht PSA 75 procent van Gefco aan het Russische spoorwegbedrijf in een deal ter waarde van 800 miljoen euro.

Op 1 april meldde Reuters dat Gefco plant om dit aandeel van 75 procent terug te kopen van RZD nadat het staatsbedrijf  doelwit werd van westerse sancties. De overnamesom werd niet bekend gemaakt. Daarmee komt praktisch het gehele bedrijf in handen van CMA CGM Group. De Europese mededingingsautoriteit moet zijn finale fiat voor de overname nog geven, maar CMA CGM verwacht daar geen problemen mee.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Stellantis verkoopt aandeel in Gefco | Automotive Online

Stellantis verkoopt aandeel in Gefco

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Gefco komt volledig in handen van CMA CGM. (Foto: Gefco)

Stellantis heeft zijn belang van 25 procent in distributeur Gefco verkocht aan het Franse logistiekbedrijf CMA CGM Group. Dit melden beide bedrijven in persberichten.

De verkoop komt niet onverwachts. Stellantis-ceo Carlos Tavares laat via een statement weten: “De verkoop van deze niet-strategische activiteit markeert de laatste stap van ons plan om uit de transport- en logistieke sector te stappen”.

Al vanaf 2018 is Stellantis (toen nog PSA Group) voornemens om het aandeel in Gefco te verkopen.

Geen problemen

Gefco was tot 2012 volledig in handen van PSA Group. In 2012 verkocht PSA 75 procent van Gefco aan het Russische spoorwegbedrijf in een deal ter waarde van 800 miljoen euro.

Op 1 april meldde Reuters dat Gefco plant om dit aandeel van 75 procent terug te kopen van RZD nadat het staatsbedrijf  doelwit werd van westerse sancties. De overnamesom werd niet bekend gemaakt. Daarmee komt praktisch het gehele bedrijf in handen van CMA CGM Group. De Europese mededingingsautoriteit moet zijn finale fiat voor de overname nog geven, maar CMA CGM verwacht daar geen problemen mee.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.