Jim Rowan nieuwe topman Volvo Cars

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Jim Rowan. (Foto: Volvo) (Foto: Volvo)

Fabrikant Volvo Cars heeft Jim Rowan benoemd als nieuwe ceo en president. Dat meldt de fabrikant vandaag.

Rowan is afkomstig van Ember Technologie en was daarvoor ceo van stofzuigerfabrikant Dyson, waar hij twaalf jaar werkte. Hij volgt Håkan Samuelsson op; eerder werd al bekend dat hij zou vertrekken in 2022. Hij blijft wel betrokken bij dochterbedrijf Polestar. Hij gaat onder meer de beursgang begeleiden. 

De Zweedse autofabrikant ging vorig jaar zelf al naar de beurs. Met de opgehaalde miljarden moet de elektrificering van het merk worden versneld. 

“Wij maken een snelle transformatie in digitalisering door en daarom wilden we iemand met wereldwijde ceo-ervaring van buiten de auto-industrie in huis halen. Daardoor moeten we de snelste transformator in de sector worden. Volvo moet een volledig elektrisch bedrijf worden met miljoenen directe consumentenrelaties”, zegt Eric Li, de grote man bij Volvo-moeder Geely.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Jim Rowan nieuwe topman Volvo Cars | Automotive Online

Jim Rowan nieuwe topman Volvo Cars

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Jim Rowan. (Foto: Volvo) (Foto: Volvo)

Fabrikant Volvo Cars heeft Jim Rowan benoemd als nieuwe ceo en president. Dat meldt de fabrikant vandaag.

Rowan is afkomstig van Ember Technologie en was daarvoor ceo van stofzuigerfabrikant Dyson, waar hij twaalf jaar werkte. Hij volgt Håkan Samuelsson op; eerder werd al bekend dat hij zou vertrekken in 2022. Hij blijft wel betrokken bij dochterbedrijf Polestar. Hij gaat onder meer de beursgang begeleiden. 

De Zweedse autofabrikant ging vorig jaar zelf al naar de beurs. Met de opgehaalde miljarden moet de elektrificering van het merk worden versneld. 

“Wij maken een snelle transformatie in digitalisering door en daarom wilden we iemand met wereldwijde ceo-ervaring van buiten de auto-industrie in huis halen. Daardoor moeten we de snelste transformator in de sector worden. Volvo moet een volledig elektrisch bedrijf worden met miljoenen directe consumentenrelaties”, zegt Eric Li, de grote man bij Volvo-moeder Geely.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.