‘Rechtszaak tegen voormalig Volkswagen-ceo Winterkorn opgeschort in Stuttgart’

Jeroen Vos Jeroen Vos
Martin Winterkorn. (Foto: Volkswagen)

De rechtszaak tegen voormalig Volkswagen Groep-ceo Martin Winterkorn, vanwege marktmanipulatie in het sjoemelschandaal, is voorlopig opgeschort door het Duitse Openbaar Ministerie in Stuttgart. Het proces in Braunschweig wordt wel voortgezet. Dat maakt Automobilwoche bekend.

Volgens een woordvoerder van het Duitse OM kan de aanklager afzien van vervolging van een misdrijf als een strafmaat in een andere rechtszaak naar verwachting hoger uitvalt. Winterkorn staat van 25 februari 2021 in Braunschweig terecht voor marktmanipulatie. De topman zou beleggers niet volledig hebben ingelicht toen de dieselsoftwaremanipulaties aan het licht kwamen. Of daarna de rechtszaak in Stuttgart hervat wordt, is afhankelijk van de uitkomst van de rechtszaak in Braunschweig.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Rechtszaak tegen voormalig Volkswagen-ceo Winterkorn opgeschort in Stuttgart’ | Automotive Online

‘Rechtszaak tegen voormalig Volkswagen-ceo Winterkorn opgeschort in Stuttgart’

Jeroen Vos Jeroen Vos
Martin Winterkorn. (Foto: Volkswagen)

De rechtszaak tegen voormalig Volkswagen Groep-ceo Martin Winterkorn, vanwege marktmanipulatie in het sjoemelschandaal, is voorlopig opgeschort door het Duitse Openbaar Ministerie in Stuttgart. Het proces in Braunschweig wordt wel voortgezet. Dat maakt Automobilwoche bekend.

Volgens een woordvoerder van het Duitse OM kan de aanklager afzien van vervolging van een misdrijf als een strafmaat in een andere rechtszaak naar verwachting hoger uitvalt. Winterkorn staat van 25 februari 2021 in Braunschweig terecht voor marktmanipulatie. De topman zou beleggers niet volledig hebben ingelicht toen de dieselsoftwaremanipulaties aan het licht kwamen. Of daarna de rechtszaak in Stuttgart hervat wordt, is afhankelijk van de uitkomst van de rechtszaak in Braunschweig.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.