‘Trump eist beslissende stem in locatiebepaling autofabrieken’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De herverkiezingscampagne van Trump is begonnen. (Foto: Shutterstock)

De regering Trump wil de beslissende stem hebben als het gaat om vestigingslocaties van autofabrikanten. Dit meldt financieel persbureau Bloomberg. De regering wil deze voorwaarde stellen aan het verlengen van het bestaande vrijhandelsakkoord NAFTA tussen de VS, Canada en Mexico. Volgens Bloomberg is dit de meest directe interventie die de regering Trump doet om handel en productie te beheersen.

Het is Trump al jaren een doorn in het oog dat fabrikanten als General Motors in de VS fabrieken sluiten, nadat de productie is verplaatst naar het veel goedkopere Mexico.

De autofabrikanten zijn niet blij met het voorstel. Gesteund door de gezaghebbende US International Trade Commission hebben zij in een economische analyse gewaarschuwd dat de regels zo strikt zijn dat ze zouden leiden tot hogere autoprijzen en omzetverlies. De autofabrikanten concluderen daarbij dat de handelstarieven die de regering Trump instelde op de import van staal, aluminium en componenten uit China, hebben bijgedragen aan een terugloop in de Amerikaanse autoproductie en verlies aan banen.

‘Trump eist beslissende stem in locatiebepaling autofabrieken’ | Automotive Online

‘Trump eist beslissende stem in locatiebepaling autofabrieken’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De herverkiezingscampagne van Trump is begonnen. (Foto: Shutterstock)

De regering Trump wil de beslissende stem hebben als het gaat om vestigingslocaties van autofabrikanten. Dit meldt financieel persbureau Bloomberg. De regering wil deze voorwaarde stellen aan het verlengen van het bestaande vrijhandelsakkoord NAFTA tussen de VS, Canada en Mexico. Volgens Bloomberg is dit de meest directe interventie die de regering Trump doet om handel en productie te beheersen.

Het is Trump al jaren een doorn in het oog dat fabrikanten als General Motors in de VS fabrieken sluiten, nadat de productie is verplaatst naar het veel goedkopere Mexico.

De autofabrikanten zijn niet blij met het voorstel. Gesteund door de gezaghebbende US International Trade Commission hebben zij in een economische analyse gewaarschuwd dat de regels zo strikt zijn dat ze zouden leiden tot hogere autoprijzen en omzetverlies. De autofabrikanten concluderen daarbij dat de handelstarieven die de regering Trump instelde op de import van staal, aluminium en componenten uit China, hebben bijgedragen aan een terugloop in de Amerikaanse autoproductie en verlies aan banen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.