General Motors kiest voor superchargers Tesla

Verenigde Staten • De keuze heeft geen directe gevolgen voor GM’s laadnetwerk in Europa.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

General Motors gaat voor haar elektrische auto’s in Noord-Amerika gebruik maken van de superchargers van Tesla. Voorlopig moeten auto’s van de GM merken nog voorzien zijn van een adapter maar vanaf 2025 worden die geleverd met een aansluiting die voldoet aan de North American Charging Standard (NACS). Die aankondiging van GM leidde op de Amerikaanse beurs tot een forse duikeling van de koers van andere laadbedrijven zoals ChargePoint.

Tesla exploiteert momenteel zo’n 12.000 superchargers in de regio maar breidt dat aantal ook daar voortdurend uit. ‘’Onze visie voor de all-electric toekomst betekent het produceren van miljoenen wereldklasse EV’s in allerlei categorieën en prijsklassen terwijl we tegelijkertijd een ecosysteem creëren dat de massa-adoptie van EV’s zal versnellen. Deze samenwerking vormt een sleutelelement van onze strategie en is een belangrijke volgende stap bij het snel uitbreiden van de toegang tot snelle laders voor onze klanten’’, zegt Mary Barra, bestuursvoorzitter en ceo van General Motors.

Software integratie

GM gaat ook het Tesla Supercharger Netwerk integreren in haar voertuig- en mobiele apps waarmee automobilisten snel en makkelijk een laadstation kunnen vinden, betalen en het laden opstarten. Dat alles vormt een aanvulling op GM’s eigen Ultium Charge 360 netwerk en andere laadfaciliteiten die het autobedrijf beschikbaar maakt.   

‘’Onze missie is om de transitie naar duurzame energie te versnellen. Elke eigenaar van een EV toegang verlenen tot alomtegenwoordig en betrouwbaar laden vormt een hoeksteen van die missie. We zijn erg enthousiast om samen te werken met andere leiders in de sector zoals General Motors om toegang te verlenen tot het Tesla Supercharger Network via de North American Charging Standard’’, vertelt Tesla’s Senior Director Charging Infrastructure, Rebecca Tinucci.

Eerder sloeg de RAI vereniging een ‘laadpaalalarm’ af in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

General Motors kiest voor superchargers Tesla | Automotive Online

General Motors kiest voor superchargers Tesla

Verenigde Staten • De keuze heeft geen directe gevolgen voor GM’s laadnetwerk in Europa.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

General Motors gaat voor haar elektrische auto’s in Noord-Amerika gebruik maken van de superchargers van Tesla. Voorlopig moeten auto’s van de GM merken nog voorzien zijn van een adapter maar vanaf 2025 worden die geleverd met een aansluiting die voldoet aan de North American Charging Standard (NACS). Die aankondiging van GM leidde op de Amerikaanse beurs tot een forse duikeling van de koers van andere laadbedrijven zoals ChargePoint.

Tesla exploiteert momenteel zo’n 12.000 superchargers in de regio maar breidt dat aantal ook daar voortdurend uit. ‘’Onze visie voor de all-electric toekomst betekent het produceren van miljoenen wereldklasse EV’s in allerlei categorieën en prijsklassen terwijl we tegelijkertijd een ecosysteem creëren dat de massa-adoptie van EV’s zal versnellen. Deze samenwerking vormt een sleutelelement van onze strategie en is een belangrijke volgende stap bij het snel uitbreiden van de toegang tot snelle laders voor onze klanten’’, zegt Mary Barra, bestuursvoorzitter en ceo van General Motors.

Software integratie

GM gaat ook het Tesla Supercharger Netwerk integreren in haar voertuig- en mobiele apps waarmee automobilisten snel en makkelijk een laadstation kunnen vinden, betalen en het laden opstarten. Dat alles vormt een aanvulling op GM’s eigen Ultium Charge 360 netwerk en andere laadfaciliteiten die het autobedrijf beschikbaar maakt.   

‘’Onze missie is om de transitie naar duurzame energie te versnellen. Elke eigenaar van een EV toegang verlenen tot alomtegenwoordig en betrouwbaar laden vormt een hoeksteen van die missie. We zijn erg enthousiast om samen te werken met andere leiders in de sector zoals General Motors om toegang te verlenen tot het Tesla Supercharger Network via de North American Charging Standard’’, vertelt Tesla’s Senior Director Charging Infrastructure, Rebecca Tinucci.

Eerder sloeg de RAI vereniging een ‘laadpaalalarm’ af in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.