General Motors haalt robotaxi’s van de weg

Autonoom rijden • Deze week werd na een ongeval de vergunning in Californië ingetrokken.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Cruise)

General Motors (GM) stuurt voorlopig in Amerikaanse steden geen zelfrijdende taxi’s meer de straat op. Deze week werd de vergunning voor de ‘robotaxi’s’ in Californië ingetrokken door het Department of Motor Vehicles. De reden is dat GM videobeelden heeft achtergehouden van een ongeluk, waarbij een voetganger in San Francisco werd aangereden. Dit meldt het ANP.

Cruise is de divisie van GM met zelfrijdende taxi’s. Het bedrijf had 400 van deze taxi’s zonder bestuurder rijden in San Francisco en nog eens 200 in Austin, Houston en Phoenix. Eén van de auto’s in San Francisco remde te laat voor een voetganger, die door een andere auto was aangereden en zo voor de taxi terechtkwam. Cruise vertelde dat de taxi stevig had geremd, maar waarschijnlijk heeft de Cruise een uitwijkmanoeuvre ingezet en is nog 6 meter doorgereden, terwijl het zwaargewonde slachtoffer eronder lag. Aan het verzoek om beelden van het ongeluk vrij te geven, gaf Cruise geen gehoor.

Cruise dreigt zo een hoofdpijndossier te worden voor moederbedrijf General Motors. Het bedrijf gaf alleen dit jaar al 1,4 miljard dollar uit aan zelfrijdende auto’s. GM-topvrouw Mary Barra herhaalde nog eens dat het bedrijf blijft geloven in de technologie.

Eerder klaagden politie en brandweer al dat de hulpdiensten last hebben van de robotaxi’s. Bij complexe opstoppingen blijven de auto’s soms midden op kruispunten stilstaan.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

General Motors haalt robotaxi’s van de weg | Automotive Online

General Motors haalt robotaxi’s van de weg

Autonoom rijden • Deze week werd na een ongeval de vergunning in Californië ingetrokken.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Cruise)

General Motors (GM) stuurt voorlopig in Amerikaanse steden geen zelfrijdende taxi’s meer de straat op. Deze week werd de vergunning voor de ‘robotaxi’s’ in Californië ingetrokken door het Department of Motor Vehicles. De reden is dat GM videobeelden heeft achtergehouden van een ongeluk, waarbij een voetganger in San Francisco werd aangereden. Dit meldt het ANP.

Cruise is de divisie van GM met zelfrijdende taxi’s. Het bedrijf had 400 van deze taxi’s zonder bestuurder rijden in San Francisco en nog eens 200 in Austin, Houston en Phoenix. Eén van de auto’s in San Francisco remde te laat voor een voetganger, die door een andere auto was aangereden en zo voor de taxi terechtkwam. Cruise vertelde dat de taxi stevig had geremd, maar waarschijnlijk heeft de Cruise een uitwijkmanoeuvre ingezet en is nog 6 meter doorgereden, terwijl het zwaargewonde slachtoffer eronder lag. Aan het verzoek om beelden van het ongeluk vrij te geven, gaf Cruise geen gehoor.

Cruise dreigt zo een hoofdpijndossier te worden voor moederbedrijf General Motors. Het bedrijf gaf alleen dit jaar al 1,4 miljard dollar uit aan zelfrijdende auto’s. GM-topvrouw Mary Barra herhaalde nog eens dat het bedrijf blijft geloven in de technologie.

Eerder klaagden politie en brandweer al dat de hulpdiensten last hebben van de robotaxi’s. Bij complexe opstoppingen blijven de auto’s soms midden op kruispunten stilstaan.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.