‘Corvette wordt mogelijk zelfstandig EV-merk’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De Chevrolet Corvette is nu nog voorzien van de typisch Amerikaanse V8. (Foto: Shutterstock)

Chevrolet heeft plannen om Corvette als eigen merk in de markt te zetten. Vanaf 2025 verschijnen een SUV en een vierdeurs sportieve sedan. Dit meldt de Amerikaanse autoblad Car & Driver op basis van bronnen bij General Motors. Het Amerikaanse autoconcern wilde het bericht echter niet bevestigen.

De Corvette’s die nu door Chevrolet worden geleverd zijn voorzien van een V8 benzinemotor.  

Eerder dit jaar werd bekend dat General Motors plannen maakt om met de merken Hummer, Chevrolet en Cadillac terug te keren naar de EU. Het is nog afwachten of de elektrische Corvette daar ook aan wordt toegevoegd.In het Dossier Nieuwkomers worden de kansen besproken van de GM-merken. De redactie schat de kans op succes vooralsnog in als klein.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.