Renault-topman Senard: fusies met Nissan en FCA moeten bespreekbaar blijven

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Renault en Nissan herijken hun samenwerking
Senard denkt nog steeds aan een volledige fusie tussen Renault en Nissan. (Foto: Shutterstock) (foto: Shutterstock)

Renault-voorzitter Jean-Dominique Senard vertrouwt erop dat de nieuwe Raad van Bestuur van alliantiepartner Nissan de samenwerking met de Franse fabrikant zal “versterken en omarmen”. Dit meldt Reuters op basis van een briefing op het hoofdkantoor van Renault.

De aandeelhouders van Nissan stemden vorige maand in met de benoeming van een nieuw bestuur, waarbij de Fransen meer invloed krijgen: met een zetel voor Senard in een nominatiecommissie en een zetel voor Renault-ceo Thierry Bolloré in een auditcommissie.

Senard, die bij Renault de van malversaties verdachte Ghosn verving, heeft zes turbulente maanden achter de rug. De alliantie met Nissan vertoonde scheuren, mede als gevolg van de arrestatie van Ghosn. De relatie kwam verder onder druk te staan door Senards mislukte pogingen om een volledige fusie tussen Renault en Nissan te realiseren en de stukgelopen fusiegesprekken met Fiat Chrysler Automobiles.

Hoewel de nadruk nu ligt op het versterken van de alliantie, zei Senard een volledige fusie tussen Renault en Nissan niet uit te willen sluiten. Ook is de fusie met FCA nog altijd bespreekbaar. “Ik push niets, maar als het bestuur zich bewust is van zijn rol, overweegt het alle opties”, aldus Senard.

Renault bezit ongeveer 43 procent van de aandelen in Nissan en andersom heeft de Japanse automaker 15 procent non-voting aandelen in Renault.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

Renault-topman Senard: fusies met Nissan en FCA moeten bespreekbaar blijven | Automotive Online

Renault-topman Senard: fusies met Nissan en FCA moeten bespreekbaar blijven

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Renault en Nissan herijken hun samenwerking
Senard denkt nog steeds aan een volledige fusie tussen Renault en Nissan. (Foto: Shutterstock) (foto: Shutterstock)

Renault-voorzitter Jean-Dominique Senard vertrouwt erop dat de nieuwe Raad van Bestuur van alliantiepartner Nissan de samenwerking met de Franse fabrikant zal “versterken en omarmen”. Dit meldt Reuters op basis van een briefing op het hoofdkantoor van Renault.

De aandeelhouders van Nissan stemden vorige maand in met de benoeming van een nieuw bestuur, waarbij de Fransen meer invloed krijgen: met een zetel voor Senard in een nominatiecommissie en een zetel voor Renault-ceo Thierry Bolloré in een auditcommissie.

Senard, die bij Renault de van malversaties verdachte Ghosn verving, heeft zes turbulente maanden achter de rug. De alliantie met Nissan vertoonde scheuren, mede als gevolg van de arrestatie van Ghosn. De relatie kwam verder onder druk te staan door Senards mislukte pogingen om een volledige fusie tussen Renault en Nissan te realiseren en de stukgelopen fusiegesprekken met Fiat Chrysler Automobiles.

Hoewel de nadruk nu ligt op het versterken van de alliantie, zei Senard een volledige fusie tussen Renault en Nissan niet uit te willen sluiten. Ook is de fusie met FCA nog altijd bespreekbaar. “Ik push niets, maar als het bestuur zich bewust is van zijn rol, overweegt het alle opties”, aldus Senard.

Renault bezit ongeveer 43 procent van de aandelen in Nissan en andersom heeft de Japanse automaker 15 procent non-voting aandelen in Renault.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.