EV-tak van Renault voorlopig zonder alliantiepartner Mitsubishi

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Mitsubishi is alliantiepartner van Renault. (Foto: Shutterstock)

Mitsubishi heeft nog geen beslissing genomen over een mogelijke investering in de EV-activiteiten van alliantiepartner Renault. Dat bedrijf wil de productie van elektrische auto’s afsplitsen in een aparte EV-divisie.

Gevolgen

“Onze aandeelhouders en directieleden moeten eerst de gevolgen duidelijk hebben. We verwachten niet op korte termijn een beslissing te nemen,” laat bestuursvoorzitter Takao Kato volgens persbureau Reuters weten. Volgens Kato zou Mitsubishi deelname overwegen als dit voordelig zou zijn voor de toekomstige productontwikkeling bij de autofabrikant.

Renault en Nissan kondigden eerder aan hun jarenlange samenwerking in de alliantie, waarin ook Mitsubishi deelneemt, te heroverwegen. Nissan zou binnen de nieuwe afspraken investeren in de EV-activiteiten van Renault, onder de voorwaarde dat Renault het belang in Nissan terugbrengt. 

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

EV-tak van Renault voorlopig zonder alliantiepartner Mitsubishi | Automotive Online

EV-tak van Renault voorlopig zonder alliantiepartner Mitsubishi

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Mitsubishi is alliantiepartner van Renault. (Foto: Shutterstock)

Mitsubishi heeft nog geen beslissing genomen over een mogelijke investering in de EV-activiteiten van alliantiepartner Renault. Dat bedrijf wil de productie van elektrische auto’s afsplitsen in een aparte EV-divisie.

Gevolgen

“Onze aandeelhouders en directieleden moeten eerst de gevolgen duidelijk hebben. We verwachten niet op korte termijn een beslissing te nemen,” laat bestuursvoorzitter Takao Kato volgens persbureau Reuters weten. Volgens Kato zou Mitsubishi deelname overwegen als dit voordelig zou zijn voor de toekomstige productontwikkeling bij de autofabrikant.

Renault en Nissan kondigden eerder aan hun jarenlange samenwerking in de alliantie, waarin ook Mitsubishi deelneemt, te heroverwegen. Nissan zou binnen de nieuwe afspraken investeren in de EV-activiteiten van Renault, onder de voorwaarde dat Renault het belang in Nissan terugbrengt. 

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.