Wesp: 20 procent minder nieuwe afspraken in aftersales

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Minder facturen, maar gemiddeld factuurbedrag ligt hoger, blijkt uit metingen van Wesp. (Foto: Shutterstock)

De gemiddelde omzet  in de werkplaats is de afgelopen week (23 t/m 27 maart) afgenomen tot gemiddeld 13.704 euro. Dat is een daling van 6,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar toen dat bedrag op 14.717 lag. Dat blijkt uit de laatste cijfers uit de werkplaatsmonitor van Wesp, die wekelijks de aftersalesresultaten bijhoudt.

Minder facturen, hoger factuurbedrag

Het aantal facturen over de afgelopen week is met 12 procent gedaald, maar het gemiddelde factuurbedrag is met 6,1 procent gestegen tot gemiddeld 279 euro. Het gemiddeld aantal facturen in de aftersales lag vorige week op 49,2, terwijl dat vorig jaar in dezelfde week op 55,9 uitkwam.

Het gemiddeld aantal afspraken lag aan het begin van de week (maandag) op 12,1 (15,1 in 2019), maar daalde op vrijdag tot gemiddeld 8,8 (10,8 in 2019).

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.