Wesp: Opgaande lijn aftersalesomzet

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De omzet uit aftersales trekt weer aan. (Foto: Shutterstock)

Een gemiddeld hoger factuurbedrag en meer dagelijkse facturen zorgen ervoor dat de aftersalesomzet bij universele autobedrijven in de maand juni weer aardig op peil komt. Zo blijkt uit de wekelijkse Wesp cijfers over week 25.

In vergelijking met juni vorig jaar ligt het gemiddelde factuurbedrag 1,3 procent hoger en bedraagt nu gemiddeld 283 euro. De dagelijkse omzet daalde marginaal (0,1%) ten opzichte van juni 2019 en bedraagt gemiddeld 2.740 euro.

Ook de resultaten in het merkkanaal worden beter: over de maand juni daalde de dagelijkse omzet uit aftersales met 1,1 procent in vergelijking met juni vorig jaar, terwijl het gemiddelde factuur 2,6 procent hoger uitkwam en nu rond de 313 euro ligt.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Wesp: Opgaande lijn aftersalesomzet | Automotive Online

Wesp: Opgaande lijn aftersalesomzet

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
De omzet uit aftersales trekt weer aan. (Foto: Shutterstock)

Een gemiddeld hoger factuurbedrag en meer dagelijkse facturen zorgen ervoor dat de aftersalesomzet bij universele autobedrijven in de maand juni weer aardig op peil komt. Zo blijkt uit de wekelijkse Wesp cijfers over week 25.

In vergelijking met juni vorig jaar ligt het gemiddelde factuurbedrag 1,3 procent hoger en bedraagt nu gemiddeld 283 euro. De dagelijkse omzet daalde marginaal (0,1%) ten opzichte van juni 2019 en bedraagt gemiddeld 2.740 euro.

Ook de resultaten in het merkkanaal worden beter: over de maand juni daalde de dagelijkse omzet uit aftersales met 1,1 procent in vergelijking met juni vorig jaar, terwijl het gemiddelde factuur 2,6 procent hoger uitkwam en nu rond de 313 euro ligt.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.