LKQ Corp ziet jaarwinst met ruim 21 procent dalen

LKQ • LKQ hoopt dit jaar de omzet op te kunnen voeren met 3,5 tot 5,5 procent.
Redactie Redactie
(foto: LKQ)

LKQ Corporation heeft in 2023 een nettowinst geboekt van 940 miljoen dollar vergeleken met 1,14 miljard dollar in het voorafgaande jaar (-21,2%). Dit maakt het bedrijf bekend.

De omzet nam wel toe van 12,8 miljard dollar naar 13,9 miljard dollar (+8,4%), onder meer door enkele acquisities. Van die omzet kwam ruim 6,3 miljard dollar uit Europa. De omzetgroei bij onderdelen en diensten kwam uit op 4,7 procent, de rest is toe te schrijven aan overnames en valuta-voordelen. In het vierde kwartaal nam de omzet toe met 16,6 procent naar 3,5 miljard dollar terwijl de winst een fractie daalde van 193 naar 184 miljoen dollar.

Aftredend topman Dominick Zarcone: “Het vierde kwartaal was een sterke finish van een succesvol jaar voor LKQ. Ik ben trots op hoe het hele team onder moeilijke macro-economische omstandigheden, aanhoudende inflatie en dalende grondstoffenprijzen een solide vergelijkbare groei heeft afgeleverd. Ik zie er naar uit om samen te werken met mijn opvolger Justin Jude om LKQ’s sectorleidende business verder te versterken.’’

Jude is sinds 1 januari chief operating officer en volgt Zarcone per 1 juli op als ceo. LKQ hoopt verder dit jaar de omzet op te kunnen voeren met 3,5 tot 5,5 procent, mits de economische omstandigheden in de wereld niet verslechteren.

LKQ Corp ziet jaarwinst met ruim 21 procent dalen | Automotive Online

LKQ Corp ziet jaarwinst met ruim 21 procent dalen

LKQ • LKQ hoopt dit jaar de omzet op te kunnen voeren met 3,5 tot 5,5 procent.
Redactie Redactie
(foto: LKQ)

LKQ Corporation heeft in 2023 een nettowinst geboekt van 940 miljoen dollar vergeleken met 1,14 miljard dollar in het voorafgaande jaar (-21,2%). Dit maakt het bedrijf bekend.

De omzet nam wel toe van 12,8 miljard dollar naar 13,9 miljard dollar (+8,4%), onder meer door enkele acquisities. Van die omzet kwam ruim 6,3 miljard dollar uit Europa. De omzetgroei bij onderdelen en diensten kwam uit op 4,7 procent, de rest is toe te schrijven aan overnames en valuta-voordelen. In het vierde kwartaal nam de omzet toe met 16,6 procent naar 3,5 miljard dollar terwijl de winst een fractie daalde van 193 naar 184 miljoen dollar.

Aftredend topman Dominick Zarcone: “Het vierde kwartaal was een sterke finish van een succesvol jaar voor LKQ. Ik ben trots op hoe het hele team onder moeilijke macro-economische omstandigheden, aanhoudende inflatie en dalende grondstoffenprijzen een solide vergelijkbare groei heeft afgeleverd. Ik zie er naar uit om samen te werken met mijn opvolger Justin Jude om LKQ’s sectorleidende business verder te versterken.’’

Jude is sinds 1 januari chief operating officer en volgt Zarcone per 1 juli op als ceo. LKQ hoopt verder dit jaar de omzet op te kunnen voeren met 3,5 tot 5,5 procent, mits de economische omstandigheden in de wereld niet verslechteren.