Wesp: Omzet in werkplaats hoger dan vorig jaar

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Aftersalesomzet weer in de lift, volgens Wesp. (Foto: Shutterstock)

De omzet in aftersales herstelt zich weer voorzichtig en is met 2,3 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal facturen (49,8 per dag) en het gemiddelde factuurbedrag (285 euro) ligt weer hoger dan de afgelopen weken. De werkplaatsmonitor van Wesp constateerde vorige week al een voorzichtig herstel van de aftersalesomzet en die lijn lijkt door te trekken in de metingen van week 24 (8 tot en met 12 juni).Het nieuws dat vakantielanden de grenzen weer openstellen, heeft volgens Wesp een positief effect op de werkplaatsen en zorgt voor meer verkeer op de weg.

In vergelijking met vorig jaar juni komt het gemiddelde factuurbedrag over deze maand 3,9 procent hoger uit. Het dagelijkse aantal facturen ligt 1,1 procent lager dan vorig jaar.Kijk voor het volledige overzicht in de Automotive Kennisbank.

In de werkplaatsen in het merkkanaal liggen die cijfers wat anders maar is ook herstel zichtbaar. Over de maand juni daalde de omzet met 1,1 procent (-14,2% in mei), het aantal facturen verminderde met 3,2 procent (-13,6% in mei) en het gemiddelde factuurbedrag steeg met 2,2 procent (-0,6% in mei).

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Wesp: Omzet in werkplaats hoger dan vorig jaar | Automotive Online

Wesp: Omzet in werkplaats hoger dan vorig jaar

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Aftersalesomzet weer in de lift, volgens Wesp. (Foto: Shutterstock)

De omzet in aftersales herstelt zich weer voorzichtig en is met 2,3 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook het aantal facturen (49,8 per dag) en het gemiddelde factuurbedrag (285 euro) ligt weer hoger dan de afgelopen weken. De werkplaatsmonitor van Wesp constateerde vorige week al een voorzichtig herstel van de aftersalesomzet en die lijn lijkt door te trekken in de metingen van week 24 (8 tot en met 12 juni).Het nieuws dat vakantielanden de grenzen weer openstellen, heeft volgens Wesp een positief effect op de werkplaatsen en zorgt voor meer verkeer op de weg.

In vergelijking met vorig jaar juni komt het gemiddelde factuurbedrag over deze maand 3,9 procent hoger uit. Het dagelijkse aantal facturen ligt 1,1 procent lager dan vorig jaar.Kijk voor het volledige overzicht in de Automotive Kennisbank.

In de werkplaatsen in het merkkanaal liggen die cijfers wat anders maar is ook herstel zichtbaar. Over de maand juni daalde de omzet met 1,1 procent (-14,2% in mei), het aantal facturen verminderde met 3,2 procent (-13,6% in mei) en het gemiddelde factuurbedrag steeg met 2,2 procent (-0,6% in mei).

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.