Wesp: Omzet aftersales eerste halfjaar 1,6 procent hoger dan in 2019

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Aftersalesomzet weer op het niveau van vorig jaar, volgens Wesp. (Foto: Shutterstock)

Met een gemiddeld hoger factuurbedrag (+1,6%) en iets minder dagelijkse orders (-1,5%) is de omzet uit aftersales in juni in het universele kanaal weer op het niveau van juni 2019. Zo blijkt uit de wekelijkse cijfers van de werkplaatsmonitor van Wesp.

Over de eerste zes maanden van 2020 komt de dagelijkse omzet in de werkplaats 1,6 procent hoger te liggen dan vorig jaar. Met een gemiddeld bedrag van 275,08 euro ligt het gemiddelde factuurbedrag 4,4 procent hoger dan in de vergelijkbare periode 2019. Het aantal orders ligt 2,7 procent lager dan in 2019.

De aftersalesomzet in het merkkanaal toont ook een verbeterde tendens: over de maand juni daalde de omzet met 5,4 procent (was in mei 13,7%). Over de eerste zes maanden noteert Wesp een daling van de omzet met 2,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde factuurbedrag ligt 5,4 procent hoger, terwijl het aantal dagelijkse orders met 7,9 procent is gedaald.

Tijdens de coronacrisis stelde Wesp elke week de cijfers gratis beschikbaar voor de branche. Wesp heeft besloten om daar vanaf nu mee te stoppen en vanaf heden de maandelijkse rapportages alleen voor abonnee’s van Wesp beschikbaar te stellen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Wesp: Omzet aftersales eerste halfjaar 1,6 procent hoger dan in 2019 | Automotive Online

Wesp: Omzet aftersales eerste halfjaar 1,6 procent hoger dan in 2019

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Aftersalesomzet weer op het niveau van vorig jaar, volgens Wesp. (Foto: Shutterstock)

Met een gemiddeld hoger factuurbedrag (+1,6%) en iets minder dagelijkse orders (-1,5%) is de omzet uit aftersales in juni in het universele kanaal weer op het niveau van juni 2019. Zo blijkt uit de wekelijkse cijfers van de werkplaatsmonitor van Wesp.

Over de eerste zes maanden van 2020 komt de dagelijkse omzet in de werkplaats 1,6 procent hoger te liggen dan vorig jaar. Met een gemiddeld bedrag van 275,08 euro ligt het gemiddelde factuurbedrag 4,4 procent hoger dan in de vergelijkbare periode 2019. Het aantal orders ligt 2,7 procent lager dan in 2019.

De aftersalesomzet in het merkkanaal toont ook een verbeterde tendens: over de maand juni daalde de omzet met 5,4 procent (was in mei 13,7%). Over de eerste zes maanden noteert Wesp een daling van de omzet met 2,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde factuurbedrag ligt 5,4 procent hoger, terwijl het aantal dagelijkse orders met 7,9 procent is gedaald.

Tijdens de coronacrisis stelde Wesp elke week de cijfers gratis beschikbaar voor de branche. Wesp heeft besloten om daar vanaf nu mee te stoppen en vanaf heden de maandelijkse rapportages alleen voor abonnee’s van Wesp beschikbaar te stellen. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.