Links-extremistische actiegroep eist brandstichting bij Tesla-fabriek op

Tesla • De claim komt van Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep, meldt persbureau DPA. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Tesla fabriek Berlijn
De Tesla-fabriek in Grünheide bij Berlijn. (Foto: Tesla) (Foto: Tesla)

De productie bij de grote fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn is dinsdag stilgevallen door een stroomstoring. Dat meldt een woordvoerder aan het Duitse persbureau DPA. De fabriek bij Grünheide is ontruimd. De Duitse politie vermoedt dat brandstichting bij een elektriciteitsmast heeft gezorgd voor de stroomstoring. Inmiddels is de brandstichting opgeëist.

De stroomstoring is het gevolg van brand in een elektriciteitsmast in de buurt van de fabriek. De politie doet onderzoek naar de brand die dinsdagochtend vroeg werd ontdekt. De brandweer werd ingezet om de brand te blussen. Na overleg met de lokale stroomaanbieder zou Tesla niet verwachten dat de productie snel hervat wordt.

Update 10.00:
De Duitse politie vermoedt dat brandstichting bij een elektriciteitsmast heeft gezorgd voor een stroomstoring waardoor de productie bij de grote fabriek van Tesla nabij Berlijn is stilgevallen. Volgens Duitse media is er dinsdagochtend vroeg een explosie geweest bij een stroommast in de buurt van de fabriek in Grünheide.

De brandweer is ingezet om het vuur te blussen en de politie heeft een helikopter ingeschakeld voor onderzoek. Ook heeft de politie een drone ingezet. De fabriek van Tesla is ontruimd.

Actievoerders zijn momenteel aan het demonstreren tegen de uitbreidingsplannen die Tesla heeft voor de fabriek. De actievoerders hebben sinds vorige week een bos naast de autofabriek bezet, bijvoorbeeld met boomhutten. Ze zijn het er niet mee eens dat bomen gekapt moeten worden voor de uitbreiding.

Volgens de regionale krant Märkische Allgemeine is in de buurt van de elektriciteitsmast een tent aangetroffen van een mogelijke actievoerder. Er waren aanwijzingen dat daar ook explosieven waren begraven. Daardoor werd de inzet van brandweer en politie rond de locatie tijdelijk gestaakt.

Update 13.00:
Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting van een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep, meldt persbureau DPA. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

“We hebben vandaag Tesla gesaboteerd”, aldus een brief van Vulkangruppe waar DPA over schrijft. Door de uitval van de stroom ligt de fabriek van Tesla bij Grünheide stil. De fabriek is ontruimd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Links-extremistische actiegroep eist brandstichting bij Tesla-fabriek op | Automotive Online

Links-extremistische actiegroep eist brandstichting bij Tesla-fabriek op

Tesla • De claim komt van Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep, meldt persbureau DPA. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Tesla fabriek Berlijn
De Tesla-fabriek in Grünheide bij Berlijn. (Foto: Tesla) (Foto: Tesla)

De productie bij de grote fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn is dinsdag stilgevallen door een stroomstoring. Dat meldt een woordvoerder aan het Duitse persbureau DPA. De fabriek bij Grünheide is ontruimd. De Duitse politie vermoedt dat brandstichting bij een elektriciteitsmast heeft gezorgd voor de stroomstoring. Inmiddels is de brandstichting opgeëist.

De stroomstoring is het gevolg van brand in een elektriciteitsmast in de buurt van de fabriek. De politie doet onderzoek naar de brand die dinsdagochtend vroeg werd ontdekt. De brandweer werd ingezet om de brand te blussen. Na overleg met de lokale stroomaanbieder zou Tesla niet verwachten dat de productie snel hervat wordt.

Update 10.00:
De Duitse politie vermoedt dat brandstichting bij een elektriciteitsmast heeft gezorgd voor een stroomstoring waardoor de productie bij de grote fabriek van Tesla nabij Berlijn is stilgevallen. Volgens Duitse media is er dinsdagochtend vroeg een explosie geweest bij een stroommast in de buurt van de fabriek in Grünheide.

De brandweer is ingezet om het vuur te blussen en de politie heeft een helikopter ingeschakeld voor onderzoek. Ook heeft de politie een drone ingezet. De fabriek van Tesla is ontruimd.

Actievoerders zijn momenteel aan het demonstreren tegen de uitbreidingsplannen die Tesla heeft voor de fabriek. De actievoerders hebben sinds vorige week een bos naast de autofabriek bezet, bijvoorbeeld met boomhutten. Ze zijn het er niet mee eens dat bomen gekapt moeten worden voor de uitbreiding.

Volgens de regionale krant Märkische Allgemeine is in de buurt van de elektriciteitsmast een tent aangetroffen van een mogelijke actievoerder. Er waren aanwijzingen dat daar ook explosieven waren begraven. Daardoor werd de inzet van brandweer en politie rond de locatie tijdelijk gestaakt.

Update 13.00:
Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting van een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep, meldt persbureau DPA. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

“We hebben vandaag Tesla gesaboteerd”, aldus een brief van Vulkangruppe waar DPA over schrijft. Door de uitval van de stroom ligt de fabriek van Tesla bij Grünheide stil. De fabriek is ontruimd.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.