Tesla lijkt productiedoel van 20 miljoen auto’s per jaar los te laten

Tesla • Vorig jaar verhoogde Tesla het aantal leveringen met bijna 38 procent tot iets meer dan 1,8 miljoen voertuigen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Tesla-fabriek Duitsland.
(Foto: Shutterstock).

Tesla lijkt het streven om jaarlijks 20 miljoen elektrische auto’s te produceren op te geven. In het nieuwste ‘impactrapport’ van het bedrijf dat donderdag is uitgebracht, is de doelstelling nergens meer te vinden. Dat meldt ANP.

In het rapport staat alleen dat het bedrijf ‘fossiele brandstoffen wil vervangen door zoveel mogelijk Tesla-producten te verkopen’. In de twee vorige rapporten stond dat Tesla tegen het einde van het decennium meerdere fabrieken zou moeten bouwen om uiteindelijk 20 miljoen elektrische auto’s per jaar te produceren.

De autofabrikant reageerde niet op de vraag of het doel officieel was opgegeven. Vorig jaar verhoogde Tesla de leveringen met bijna 38 procent tot iets meer dan 1,8 miljoen voertuigen. Er zijn op dit moment nog geen aankondigingen gedaan over de prognose voor 2024.

Het bedrijf van Elon Musk, dat vorig jaar wereldwijd meer dan 140 duizend werknemers telde, leverde in Q1 dit jaar minder auto’s af dan vorig jaar. In het eerste kwartaal van dit jaar werden zo’n 387 duizend auto’s afgeleverd aan klanten, dat is ruim 8,5 procent minder dan een jaar eerder.

Tesla maakte onlangs bekend 10 procent van al het personeel te ontslaan.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Tesla lijkt productiedoel van 20 miljoen auto’s per jaar los te laten | Automotive Online

Tesla lijkt productiedoel van 20 miljoen auto’s per jaar los te laten

Tesla • Vorig jaar verhoogde Tesla het aantal leveringen met bijna 38 procent tot iets meer dan 1,8 miljoen voertuigen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Tesla-fabriek Duitsland.
(Foto: Shutterstock).

Tesla lijkt het streven om jaarlijks 20 miljoen elektrische auto’s te produceren op te geven. In het nieuwste ‘impactrapport’ van het bedrijf dat donderdag is uitgebracht, is de doelstelling nergens meer te vinden. Dat meldt ANP.

In het rapport staat alleen dat het bedrijf ‘fossiele brandstoffen wil vervangen door zoveel mogelijk Tesla-producten te verkopen’. In de twee vorige rapporten stond dat Tesla tegen het einde van het decennium meerdere fabrieken zou moeten bouwen om uiteindelijk 20 miljoen elektrische auto’s per jaar te produceren.

De autofabrikant reageerde niet op de vraag of het doel officieel was opgegeven. Vorig jaar verhoogde Tesla de leveringen met bijna 38 procent tot iets meer dan 1,8 miljoen voertuigen. Er zijn op dit moment nog geen aankondigingen gedaan over de prognose voor 2024.

Het bedrijf van Elon Musk, dat vorig jaar wereldwijd meer dan 140 duizend werknemers telde, leverde in Q1 dit jaar minder auto’s af dan vorig jaar. In het eerste kwartaal van dit jaar werden zo’n 387 duizend auto’s afgeleverd aan klanten, dat is ruim 8,5 procent minder dan een jaar eerder.

Tesla maakte onlangs bekend 10 procent van al het personeel te ontslaan.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.