Moederbedrijf BCA diep in het rood

Groot Brittannië • Het bedrijf wijt de slechtere resultaten aan ‘abnormaal slechte marktomstandigheden die hebben geleid tot een onderprestatie’.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Constellation Automotive Group, de Britse eigenaar van onder meer BCA, heeft in het boekjaar tot begin april 2023 een verlies voor belastingen geleden van omgerekend 163 miljoen euro. In de voorafgaande financiële periode kwam dat verlies uit op bijna 40 miljoen euro. De omzet daalde met ruim 16 procent naar 8,07 miljard euro. Bij de verschillende veilingen van BCA werden 950 duizend auto’s verhandeld terwijl dat er een boekjaar eerder nog 1,1 miljoen waren.

Dat blijkt uit het bij Companies House, de Britse KvK, gedeponeerde verslag dat is geraadpleegd door Car Dealer Magazine. Het bedrijf noemt onder meer de hoge inflatie, dure energie en andere kosten die een eind hebben gemaakt aan de opleving na de coronaperiode. Bij de verschillende veilingen van BCA werden 950 duizend auto’s verhandeld terwijl dat er een boekjaar eerder nog 1,1 miljoen waren.

Constellation Automotive Group kocht vorig jaar gestaag aandelen op van grote beursgenoteerde Britse dealerbedrijven. In juli van vorig jaar trok het bedrijf uiteindelijk zijn steun voor een overname van de Britse dealer Lookers door het Canadese Alpha Auto Groep in.

Moederbedrijf BCA diep in het rood | Automotive Online

Moederbedrijf BCA diep in het rood

Groot Brittannië • Het bedrijf wijt de slechtere resultaten aan ‘abnormaal slechte marktomstandigheden die hebben geleid tot een onderprestatie’.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Constellation Automotive Group, de Britse eigenaar van onder meer BCA, heeft in het boekjaar tot begin april 2023 een verlies voor belastingen geleden van omgerekend 163 miljoen euro. In de voorafgaande financiële periode kwam dat verlies uit op bijna 40 miljoen euro. De omzet daalde met ruim 16 procent naar 8,07 miljard euro. Bij de verschillende veilingen van BCA werden 950 duizend auto’s verhandeld terwijl dat er een boekjaar eerder nog 1,1 miljoen waren.

Dat blijkt uit het bij Companies House, de Britse KvK, gedeponeerde verslag dat is geraadpleegd door Car Dealer Magazine. Het bedrijf noemt onder meer de hoge inflatie, dure energie en andere kosten die een eind hebben gemaakt aan de opleving na de coronaperiode. Bij de verschillende veilingen van BCA werden 950 duizend auto’s verhandeld terwijl dat er een boekjaar eerder nog 1,1 miljoen waren.

Constellation Automotive Group kocht vorig jaar gestaag aandelen op van grote beursgenoteerde Britse dealerbedrijven. In juli van vorig jaar trok het bedrijf uiteindelijk zijn steun voor een overname van de Britse dealer Lookers door het Canadese Alpha Auto Groep in.