‘Tesla legt productie Berlijnse fabriek vijf dagen stil’

Tesla • De vijf dagen in juni worden gebruikt om processen te optimaliseren.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Shutterstock

De Tesla fabriek in Grünheide (bij Berlijn) wordt deze maand vijf dagen stilgelegd. Op die dagen, verspreid over juni, worden er geen auto’s van het Model Y in Duitsland gebouwd. Als reden geeft Tesla op dat er ‘processen’ verbeterd moeten worden. Dit meldt persbureau Reuters.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat de Duitse Teslafabriek stil ligt. De productie werd door Tesla al eens stilgelegd en daarna zorgde brandstichting door activisten voor een productiestop. De activisten zijn tegen uitbreiding van de fabriek. Die uitbreiding is vorige maand door de gemeente Grünheide goedgekeurd.

Het lijkt erop dat Tesla de productiedoelstellingen voor 2024 stilzwijgend terugschroeft, meldde het ANP vorige week. Dat past bij de trend dat in de EU minder elektrische auto’s worden verkocht dan eerder voorzien.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.