Occasionbedrijf Carnext schaalt af: koopknop exit, ‘b2b naar BCA’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Carnext

Occasionplatform Carnext is flink aan het afschalen. Zo worden na Duitsland ook de retailactiviteiten in Noorwegen en Italië beëindigd, bevestigt een woordvoerder van Carnext aan Automotive. Het concept, opgezet door Leaseplan om de eigen remarketingauto’s rechtstreeks aan consumenten te verkopen, blijft actief in Portugal, Spanje en Nederland. Verder doet het bedrijf geen mededelingen over de toekomstplannen van Carnext.

Carnext werd eerder dit jaar overgenomen door de Constellation Group, dat ook eigenaar is van BCA, een veilingplatform. Hierbij werd een overeenkomst getekend met Leaseplan, dat deze maatschappij zijn auto’s via Carnext zou blijven aanbieden. Bronnen binnen en rond het bedrijf bevestigen aan Automotive dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om de b2b-activiteiten van Carnext onder te brengen bij BCA.

Ontslagen

Verder is het opvallend dat de mogelijkheid om online een auto te kopen, is verdwenen. Er wordt voorlopig ingezet op een model waarbij mensen wel een auto kunnen uitkiezen en een afspraak kunnen maken. Waarom hiervoor gekozen is, kon de woordvoerder niet zeggen.

Carnext doet geen mededelingen over hoeveel ontslagen er met de afschaling gepaard gaan, maar een groot aantal medewerker meldt op Linkedin een nieuwe baan te zoeken. Ook cfo Maarten van Neerven is inmiddels vertrokken. Betrouwbare bronnen melden aan Automotive dat een groot deel van de zzp’ ers en leveranciers te horen heeft gekregen dat het contract wordt beëindigd, evenals een aantal vaste medewerkers.

De verliezen bij het occasionplatform worden geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Occasionbedrijf Carnext schaalt af: koopknop exit, ‘b2b naar BCA’ | Automotive Online

Occasionbedrijf Carnext schaalt af: koopknop exit, ‘b2b naar BCA’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Carnext

Occasionplatform Carnext is flink aan het afschalen. Zo worden na Duitsland ook de retailactiviteiten in Noorwegen en Italië beëindigd, bevestigt een woordvoerder van Carnext aan Automotive. Het concept, opgezet door Leaseplan om de eigen remarketingauto’s rechtstreeks aan consumenten te verkopen, blijft actief in Portugal, Spanje en Nederland. Verder doet het bedrijf geen mededelingen over de toekomstplannen van Carnext.

Carnext werd eerder dit jaar overgenomen door de Constellation Group, dat ook eigenaar is van BCA, een veilingplatform. Hierbij werd een overeenkomst getekend met Leaseplan, dat deze maatschappij zijn auto’s via Carnext zou blijven aanbieden. Bronnen binnen en rond het bedrijf bevestigen aan Automotive dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om de b2b-activiteiten van Carnext onder te brengen bij BCA.

Ontslagen

Verder is het opvallend dat de mogelijkheid om online een auto te kopen, is verdwenen. Er wordt voorlopig ingezet op een model waarbij mensen wel een auto kunnen uitkiezen en een afspraak kunnen maken. Waarom hiervoor gekozen is, kon de woordvoerder niet zeggen.

Carnext doet geen mededelingen over hoeveel ontslagen er met de afschaling gepaard gaan, maar een groot aantal medewerker meldt op Linkedin een nieuwe baan te zoeken. Ook cfo Maarten van Neerven is inmiddels vertrokken. Betrouwbare bronnen melden aan Automotive dat een groot deel van de zzp’ ers en leveranciers te horen heeft gekregen dat het contract wordt beëindigd, evenals een aantal vaste medewerkers.

De verliezen bij het occasionplatform worden geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.