‘Eigenaar BCA steekt spaak in wiel Canadese overname Britse dealergroep’

Overname • Door het vastlopen zou de Amerikaanse dealergroep Lithia de beste papieren hebben.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Constellation Automotive Group, eigenaar van BCA en CarNext, heeft zijn steun voor een overname van de Britse dealer Lookers door het Canadese Alpha Auto Groep ingetrokken. Deze overname van Lookers gaat daardoor zo goed als zeker niet door, melden Britse vakbladen. Constellation Automotive Group heeft geen reden voor haar besluit gegeven.

Constellation heeft via dochterbedrijf Cinch 19,52 procent van de aandelen Lookers in handen. Nu dat wegvalt, wordt de eis dat houders van minstens 75 procent van de aandelen de overname goedkeuren zo goed als zeker niet gehaald. “De directeuren van Lookers geloven nu dat aandeelhouders met meer dan 25 procent van de stemrechten van plan zijn tegen de voorstellen te stemmen en dat die voorstellen het daarom niet zullen halen,” aldus het bedrijf.

De Canadezen waren bereid omgerekend 540 miljoen euro voor Lookers te betalen. Dat zou ook de eerste entree van een Canadees autobedrijf op de Britse markt zijn. De vakpers in Groot-Brittannië vermoedt dat Constellation Automotive Group in gesprek is met een andere potentiële overnemer, mogelijk de Amerikaanse dealergigant Lithia, over een hoger bod op Lookers. Lithia nam eerder dit jaar al het eveneens Britse Jardine over en stelde daarbij al dat het haar positie in dat land verder wilde versterken.

De Nederlandse dealerholding Van Mossel maakte dit jaar wel succesvol de overstap naar het VK.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Eigenaar BCA steekt spaak in wiel Canadese overname Britse dealergroep’ | Automotive Online

‘Eigenaar BCA steekt spaak in wiel Canadese overname Britse dealergroep’

Overname • Door het vastlopen zou de Amerikaanse dealergroep Lithia de beste papieren hebben.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Constellation Automotive Group, eigenaar van BCA en CarNext, heeft zijn steun voor een overname van de Britse dealer Lookers door het Canadese Alpha Auto Groep ingetrokken. Deze overname van Lookers gaat daardoor zo goed als zeker niet door, melden Britse vakbladen. Constellation Automotive Group heeft geen reden voor haar besluit gegeven.

Constellation heeft via dochterbedrijf Cinch 19,52 procent van de aandelen Lookers in handen. Nu dat wegvalt, wordt de eis dat houders van minstens 75 procent van de aandelen de overname goedkeuren zo goed als zeker niet gehaald. “De directeuren van Lookers geloven nu dat aandeelhouders met meer dan 25 procent van de stemrechten van plan zijn tegen de voorstellen te stemmen en dat die voorstellen het daarom niet zullen halen,” aldus het bedrijf.

De Canadezen waren bereid omgerekend 540 miljoen euro voor Lookers te betalen. Dat zou ook de eerste entree van een Canadees autobedrijf op de Britse markt zijn. De vakpers in Groot-Brittannië vermoedt dat Constellation Automotive Group in gesprek is met een andere potentiële overnemer, mogelijk de Amerikaanse dealergigant Lithia, over een hoger bod op Lookers. Lithia nam eerder dit jaar al het eveneens Britse Jardine over en stelde daarbij al dat het haar positie in dat land verder wilde versterken.

De Nederlandse dealerholding Van Mossel maakte dit jaar wel succesvol de overstap naar het VK.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.