Eigenaar BCA koopt zich in bij grote Britse dealers

Dealer • Wat de investeerder met de aandelenkoop beoogt is nog in nevelen gehuld.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

TDR Capital, eigenaar van Constellation Automotive Group (BCA), het Britse platform Cinch en Carnext, koopt gestaag aandelen op van grote beursgenoteerde Britse dealerbedrijven. Wat de investeerder daarmee beoogt is nog in nevelen gehuld, schrijft het vakblad voor de Britse autodealers Car Dealer Magazine.

Drie procent

TDR Capital, dat in 2021 Carnext kocht, moest eind vorige week melden dat het een belang van meer dan drie procent heeft opgebouwd in Vertu Motors. De aandelen werden gekocht door een aantal bedrijven binnen TDR, waaronder Constellation Automotive Group, maar dat moest nu openbaar gemaakt worden omdat de grens van drie procent werd overschreden. Vertu Motors is met ruim 190 vestigingen de vierde dealerorganisatie in Groot-Brittannië.

Eerder al heeft Constellation Marshall Motor Group gekocht voor een bedrag van 370 miljoen euro. Marshall Motors telt 160 vestigingen in heel Engeland. In februari vorig jaar bouwde TDR Capital zelf ook al een belang van bijna 20 procent op in Lookers, een franchiseorganisatie die 144 vestigingen telt.

Volgens Car Dealer Magazine begint de Britse dealerwereld zich aardig zorgen te maken over al die ontwikkelingen: “De grote dealerbedrijven slaapwandelen in de fuik en we hebben geen idee wat Constellation of TDR Capital uiteindelijk van plan is.”

Eigenaar BCA koopt zich in bij grote Britse dealers | Automotive Online

Eigenaar BCA koopt zich in bij grote Britse dealers

Dealer • Wat de investeerder met de aandelenkoop beoogt is nog in nevelen gehuld.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

TDR Capital, eigenaar van Constellation Automotive Group (BCA), het Britse platform Cinch en Carnext, koopt gestaag aandelen op van grote beursgenoteerde Britse dealerbedrijven. Wat de investeerder daarmee beoogt is nog in nevelen gehuld, schrijft het vakblad voor de Britse autodealers Car Dealer Magazine.

Drie procent

TDR Capital, dat in 2021 Carnext kocht, moest eind vorige week melden dat het een belang van meer dan drie procent heeft opgebouwd in Vertu Motors. De aandelen werden gekocht door een aantal bedrijven binnen TDR, waaronder Constellation Automotive Group, maar dat moest nu openbaar gemaakt worden omdat de grens van drie procent werd overschreden. Vertu Motors is met ruim 190 vestigingen de vierde dealerorganisatie in Groot-Brittannië.

Eerder al heeft Constellation Marshall Motor Group gekocht voor een bedrag van 370 miljoen euro. Marshall Motors telt 160 vestigingen in heel Engeland. In februari vorig jaar bouwde TDR Capital zelf ook al een belang van bijna 20 procent op in Lookers, een franchiseorganisatie die 144 vestigingen telt.

Volgens Car Dealer Magazine begint de Britse dealerwereld zich aardig zorgen te maken over al die ontwikkelingen: “De grote dealerbedrijven slaapwandelen in de fuik en we hebben geen idee wat Constellation of TDR Capital uiteindelijk van plan is.”