‘2.000 ontslagen bij Cariad, de softwaredivisie van Volkswagen’

Cariad • Wegens de voortdurende problemen is de lancering van onder meer de Audi Q6 E-tron uitgesteld.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(foto: Cariad)

Volkswagen Group herstructureert softwaredivisie Cariad. Het gevolg is dat hier de komende twee jaar zo’n 2.000 banen zullen verdwijnen. Bovendien is de softwarearchitectuur die gebruikt zou worden voor de Audi Q6 E-tron en de volledig elektrische Porsche Macan nog niet gereed. Daarom wordt de presentatie van beide modellen vier tot vijf maanden uitgesteld. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Duitse Manager Magazin.

De Audi Q6 E-tron is het eerste model op de nieuw ontwikkelde PBM-architectuur van Volkswagen Group, met een 800 volt-systeem en snellere oplaadtijden. Het is een belangrijk model, dat zou moeten concurreren met Tesla en het elektrische aanbod van BMW en Mercedes. Productiestart stond nog voor dit jaar gepland.

Het gist al langer bij Cariad. In mei werd de voltallige top van de softwaredivisie ontslagen. De eigen softwaredivisie was een van de meest omstreden beslissingen van VW-ceo Herbert Diess. Uiteindelijk kostte hem dat de kop. Concurrenten als BMW en Mercedes-Benz ontwikkelen de software niet zelf. Zij kozen voor samenwerking met gerenommeerde partners als Mobileye en Nvidia

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘2.000 ontslagen bij Cariad, de softwaredivisie van Volkswagen’ | Automotive Online

‘2.000 ontslagen bij Cariad, de softwaredivisie van Volkswagen’

Cariad • Wegens de voortdurende problemen is de lancering van onder meer de Audi Q6 E-tron uitgesteld.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(foto: Cariad)

Volkswagen Group herstructureert softwaredivisie Cariad. Het gevolg is dat hier de komende twee jaar zo’n 2.000 banen zullen verdwijnen. Bovendien is de softwarearchitectuur die gebruikt zou worden voor de Audi Q6 E-tron en de volledig elektrische Porsche Macan nog niet gereed. Daarom wordt de presentatie van beide modellen vier tot vijf maanden uitgesteld. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Duitse Manager Magazin.

De Audi Q6 E-tron is het eerste model op de nieuw ontwikkelde PBM-architectuur van Volkswagen Group, met een 800 volt-systeem en snellere oplaadtijden. Het is een belangrijk model, dat zou moeten concurreren met Tesla en het elektrische aanbod van BMW en Mercedes. Productiestart stond nog voor dit jaar gepland.

Het gist al langer bij Cariad. In mei werd de voltallige top van de softwaredivisie ontslagen. De eigen softwaredivisie was een van de meest omstreden beslissingen van VW-ceo Herbert Diess. Uiteindelijk kostte hem dat de kop. Concurrenten als BMW en Mercedes-Benz ontwikkelen de software niet zelf. Zij kozen voor samenwerking met gerenommeerde partners als Mobileye en Nvidia

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.