Tesla vervangt gaspedalen van duizenden Cybertrucks

Cybertruck • Tesla kondigde recent aan dat het zo’n 10 procent van de banen schrapt, onder meer vanwege tegenvallende verkoopcijfers van de Cybertruck.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla roept bijna 3.900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen, zo meldt het ANP. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

De autofabrikant kreeg twee schadeclaims van klanten in verband met het probleem, blijkt uit een melding bij de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration. Tesla zal de pedalen gratis repareren.

De Cybertruck zou aanvankelijk al eind 2021 verkrijgbaar zijn, maar door de coronapandemie, tekorten in de toeleveringsketen en technische problemen ontstond vertraging. Eind vorig jaar leverde Tesla-topman Elon Musk de eerste Cybertrucks af bij klanten op het hoofdkwartier van het autobedrijf in Austin. De Cybertruck moest op de Amerikaanse markt oorspronkelijk 40 duizend dollar gaan kosten, maar dat werd uiteindelijk 61.990 dollar. Musk verwacht dat het bedrijf waarschijnlijk volgend jaar een jaarlijkse productie van 250 duizend Cybertrucks zal bereiken

De belangstelling voor het voertuig valt tot nu toe tegen. Meerdere Amerikaanse eigenaren hebben al roestplekken op hun voertuig aangetroffen. Tesla kondigde eerder deze week aan dat het wereldwijd meer dan 10 procent van de banen gaat schrappen, onder meer vanwege de tegenvallende verkoopcijfers van de Cybertruck.

Tesla vervangt gaspedalen van duizenden Cybertrucks | Automotive Online

Tesla vervangt gaspedalen van duizenden Cybertrucks

Cybertruck • Tesla kondigde recent aan dat het zo’n 10 procent van de banen schrapt, onder meer vanwege tegenvallende verkoopcijfers van de Cybertruck.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Tesla roept bijna 3.900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen, zo meldt het ANP. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

De autofabrikant kreeg twee schadeclaims van klanten in verband met het probleem, blijkt uit een melding bij de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration. Tesla zal de pedalen gratis repareren.

De Cybertruck zou aanvankelijk al eind 2021 verkrijgbaar zijn, maar door de coronapandemie, tekorten in de toeleveringsketen en technische problemen ontstond vertraging. Eind vorig jaar leverde Tesla-topman Elon Musk de eerste Cybertrucks af bij klanten op het hoofdkwartier van het autobedrijf in Austin. De Cybertruck moest op de Amerikaanse markt oorspronkelijk 40 duizend dollar gaan kosten, maar dat werd uiteindelijk 61.990 dollar. Musk verwacht dat het bedrijf waarschijnlijk volgend jaar een jaarlijkse productie van 250 duizend Cybertrucks zal bereiken

De belangstelling voor het voertuig valt tot nu toe tegen. Meerdere Amerikaanse eigenaren hebben al roestplekken op hun voertuig aangetroffen. Tesla kondigde eerder deze week aan dat het wereldwijd meer dan 10 procent van de banen gaat schrappen, onder meer vanwege de tegenvallende verkoopcijfers van de Cybertruck.