‘Porsche Macan straks niet meer in EU te koop’

Porsche • Wegens nieuwe EU-regels mag de Macan vanaf 1 juli 2024 niet meer nieuw geregistreerd worden.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Porsche

Vanaf 1 juli komend jaar wordt de Porsche Macan met verbrandingsmotor niet meer nieuw in de Europese Unie geleverd. Als reden heeft de EU dat de auto niet kan voldoen aan nieuwe eisen op het gebied van cybersecurity, die de Unie stelt aan nieuwe auto’s. De dealers stoppen voorjaar 2024 al met het noteren van orders, zodat alle lopende bestellingen voor de Macan voor 1 juli kunnen worden uitgeleverd, meldt de Stuttgarter Zeitung. Het bericht is volgens de krant bevestigd door een woordvoerder van VW Group.

De nieuwe voertuigeisen van de EU zijn bedoeld om auto’s te beschermen tegen de mogelijke aanvallen van hackers. Dit vergt onder meer andere software voor besturingsapparatuur. Bovendien moeten autofabrikanten alle processen documenteren en certificeren. Porsche is niet van plan om dat voor het uitlopende model Macan met verbrandingsmotor nog te doen. De productie voor markten buiten de EU wordt niet beïnvloed. Dit betekent dat Porsche de Macan met verbrandingsmotor wel in Duitsland (Leipzig) blijft bouwen, maar dat die niet in de EU verkocht mag worden.

In de loop van komend jaar hoopt Porsche te komen met de elektrische Macan. Introductie van deze EV werd echter enkele malen uitgesteld, wegens de ernstige softwareproblemen bij VW Group.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Porsche Macan straks niet meer in EU te koop’ | Automotive Online

‘Porsche Macan straks niet meer in EU te koop’

Porsche • Wegens nieuwe EU-regels mag de Macan vanaf 1 juli 2024 niet meer nieuw geregistreerd worden.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Porsche

Vanaf 1 juli komend jaar wordt de Porsche Macan met verbrandingsmotor niet meer nieuw in de Europese Unie geleverd. Als reden heeft de EU dat de auto niet kan voldoen aan nieuwe eisen op het gebied van cybersecurity, die de Unie stelt aan nieuwe auto’s. De dealers stoppen voorjaar 2024 al met het noteren van orders, zodat alle lopende bestellingen voor de Macan voor 1 juli kunnen worden uitgeleverd, meldt de Stuttgarter Zeitung. Het bericht is volgens de krant bevestigd door een woordvoerder van VW Group.

De nieuwe voertuigeisen van de EU zijn bedoeld om auto’s te beschermen tegen de mogelijke aanvallen van hackers. Dit vergt onder meer andere software voor besturingsapparatuur. Bovendien moeten autofabrikanten alle processen documenteren en certificeren. Porsche is niet van plan om dat voor het uitlopende model Macan met verbrandingsmotor nog te doen. De productie voor markten buiten de EU wordt niet beïnvloed. Dit betekent dat Porsche de Macan met verbrandingsmotor wel in Duitsland (Leipzig) blijft bouwen, maar dat die niet in de EU verkocht mag worden.

In de loop van komend jaar hoopt Porsche te komen met de elektrische Macan. Introductie van deze EV werd echter enkele malen uitgesteld, wegens de ernstige softwareproblemen bij VW Group.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.