Volkswagen en Umicore richten joint venture op voor productie batterijen

Volkswagen • Beide bedrijven investeren 3 miljard euro in de samenwerking.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

Volkswagen gaat samen met de Belgische Umicore-groep batterijen produceren. De twee bedrijven hebben daarvoor een gezamenlijk bedrijf, Ionway, opgericht. Dat meldt ANP.

Ionway zal in de toekomst de Europese fabrieken van VW-dochter Powerco voorzien van goedkope materialen voor de productie van batterijen, zo hebben VW en Umicore bekendgemaakt. Volkswagen hoopt met de samenwerking de productiekosten voor elektrische auto’s omlaag te brengen.

De nieuwe joint venture, gevestigd in Brussel, zal naar verwachting uiteindelijk batterijen gaan leveren voor 2,2 miljoen elektrische auto’s per jaar. Hiermee wil het een groot deel van de vraag in Europa dekken. VW en Umicore zijn van plan de komende jaren in totaal 3 miljard euro in de samenwerking te steken.

VW wil in 2030 over zes eigen batterijenfabrieken in Europa beschikken. De eerste fabriek wordt momenteel gebouwd in de Centraal-Duitse stad Salzgitter en de tweede in Spanje, nabij Valencia. De fabrieken zullen onder meer batterijen produceren voor een nieuwe elektrische auto van VW, die in 2026 voor minder dan 25 duizend euro op de markt moet komen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Volkswagen en Umicore richten joint venture op voor productie batterijen | Automotive Online

Volkswagen en Umicore richten joint venture op voor productie batterijen

Volkswagen • Beide bedrijven investeren 3 miljard euro in de samenwerking.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Foto: Volkswagen

Volkswagen gaat samen met de Belgische Umicore-groep batterijen produceren. De twee bedrijven hebben daarvoor een gezamenlijk bedrijf, Ionway, opgericht. Dat meldt ANP.

Ionway zal in de toekomst de Europese fabrieken van VW-dochter Powerco voorzien van goedkope materialen voor de productie van batterijen, zo hebben VW en Umicore bekendgemaakt. Volkswagen hoopt met de samenwerking de productiekosten voor elektrische auto’s omlaag te brengen.

De nieuwe joint venture, gevestigd in Brussel, zal naar verwachting uiteindelijk batterijen gaan leveren voor 2,2 miljoen elektrische auto’s per jaar. Hiermee wil het een groot deel van de vraag in Europa dekken. VW en Umicore zijn van plan de komende jaren in totaal 3 miljard euro in de samenwerking te steken.

VW wil in 2030 over zes eigen batterijenfabrieken in Europa beschikken. De eerste fabriek wordt momenteel gebouwd in de Centraal-Duitse stad Salzgitter en de tweede in Spanje, nabij Valencia. De fabrieken zullen onder meer batterijen produceren voor een nieuwe elektrische auto van VW, die in 2026 voor minder dan 25 duizend euro op de markt moet komen.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.