Emil Frey neemt Mercedes-Benz Dealer Bedrijven over

Emil Frey • Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM zal de beoogde transactie nog voor het derde kwartaal afgerond worden.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
De Mercedes-Benz-vestiging in Den Haag. (Foto: Emil Frey)

Emil Frey neemt Mercedes-Benz Dealer-bedrijven (MBDB) over, zo meldt de retailorganisatie in een persbericht. Onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zal de beoogde transactie naar verwachting nog voor het derde kwartaal 2024 afgerond worden.

Emil Frey bestuursvoorzitter Simon Luijckx: “Het merk Mercedes-Benz is een mooie uitbreiding op onze portfolio. Daarnaast heeft Mercedes-Benz Dealer Bedrijven een sterke positie in Zuidwest-Nederland opgebouwd. Samen met het huidige management willen we deze positie verder uit bouwen”.

Dealerholding Top 60

Emil Frey staat op de derde plek in de dealerholding top 60. In 2023 kwam de nieuwverkoop van de organisatie (inclusief bestelwagens) uit op 23.600. Emil Frey verkocht in 2023 zo’n 28.900 occasions (B2C en B2B). De Van Mossel Automotive Groep staat net als vorig jaar op een eerste plaats in de Top 60. De nieuwverkoop van de organisatie (inclusief bestelwagens) kwam neer op 54.647 voertuigen. De occasionverkoop (B2C en B2B) kwam neer op 59.737 voertuigen. Hedin Automotive Netherlands pakte vorig jaar de tweede plaats en verkocht 25.493 nieuwe voertuigen en 23.627 occasions.

De Top 60 is nu te bestellen in de shop.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Emil Frey neemt Mercedes-Benz Dealer Bedrijven over | Automotive Online

Emil Frey neemt Mercedes-Benz Dealer Bedrijven over

Emil Frey • Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM zal de beoogde transactie nog voor het derde kwartaal afgerond worden.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
De Mercedes-Benz-vestiging in Den Haag. (Foto: Emil Frey)

Emil Frey neemt Mercedes-Benz Dealer-bedrijven (MBDB) over, zo meldt de retailorganisatie in een persbericht. Onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zal de beoogde transactie naar verwachting nog voor het derde kwartaal 2024 afgerond worden.

Emil Frey bestuursvoorzitter Simon Luijckx: “Het merk Mercedes-Benz is een mooie uitbreiding op onze portfolio. Daarnaast heeft Mercedes-Benz Dealer Bedrijven een sterke positie in Zuidwest-Nederland opgebouwd. Samen met het huidige management willen we deze positie verder uit bouwen”.

Dealerholding Top 60

Emil Frey staat op de derde plek in de dealerholding top 60. In 2023 kwam de nieuwverkoop van de organisatie (inclusief bestelwagens) uit op 23.600. Emil Frey verkocht in 2023 zo’n 28.900 occasions (B2C en B2B). De Van Mossel Automotive Groep staat net als vorig jaar op een eerste plaats in de Top 60. De nieuwverkoop van de organisatie (inclusief bestelwagens) kwam neer op 54.647 voertuigen. De occasionverkoop (B2C en B2B) kwam neer op 59.737 voertuigen. Hedin Automotive Netherlands pakte vorig jaar de tweede plaats en verkocht 25.493 nieuwe voertuigen en 23.627 occasions.

De Top 60 is nu te bestellen in de shop.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.