‘VW: batterijlevering gegarandeerd door eigen EU productie’

Volkswagen Groep • Met de drie eigen batterijfabrieken in Europa is de behoefte aan batterijen tot 2028 veiliggesteld.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Volkswagen Groep zegt genoeg batterijproductie te hebben binnen Europa. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen Groep laat weten dat het met de drie eigen Europese productiebedrijven van batterijen tot zeker 2028 gegarandeerd is van voldoende batterijen. Zo meldt Thomas Schmall, ceo van de onderdelendivisie van VW, aan Automotive News Europe.

Met batterijfabrieken in het Duitse Salzqitter, Northvolt in Zweden en de geplande fabriek in het Spaanse Valencia, die in 2026 operationeel zou moeten zijn, is de aanvoer van batterijen gegarandeerd, aldus Schmall. Er zou dan ook geen haast zijn om beslissingen te nemen over de opening van andere fabrieken.

Misverstand

Volgens Schmall is het een misverstand dat de aangekondigde bouw van nieuwe fabrieken in de VS, zou betekenen dat de fabrikant minder zou gaan doen in Europa. De automaker wacht op een Europese reactie op de Amerikaanse Inflation Reduction Act, een pakket van 369 miljard dollar dat gericht is op het reduceren van inflatie en binnenlandse productie stimuleert.

Afhankelijk

Binnen de EU pleit de Europese Commissie al veel langer voor meer eigen grondstofwinning en batterijfabricage in Europa, zodat fabrikanten minder afhankelijk zijn van de aanlevering vanuit Azië. Aanstaande donderdag presenteert de Europese Commissie een grondstoffenwet voor meer autonomie. De afgelopen periode is wel gebleken hoe kwetsbaar je bent als je grondstoffen voor chips bijvoorbeeld, van ver moet halen. Om de energietransitie te stimuleren, is productie dichtbij huis cruciaal, aldus de EU.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘VW: batterijlevering gegarandeerd door eigen EU productie’ | Automotive Online

‘VW: batterijlevering gegarandeerd door eigen EU productie’

Volkswagen Groep • Met de drie eigen batterijfabrieken in Europa is de behoefte aan batterijen tot 2028 veiliggesteld.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Volkswagen Groep zegt genoeg batterijproductie te hebben binnen Europa. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen Groep laat weten dat het met de drie eigen Europese productiebedrijven van batterijen tot zeker 2028 gegarandeerd is van voldoende batterijen. Zo meldt Thomas Schmall, ceo van de onderdelendivisie van VW, aan Automotive News Europe.

Met batterijfabrieken in het Duitse Salzqitter, Northvolt in Zweden en de geplande fabriek in het Spaanse Valencia, die in 2026 operationeel zou moeten zijn, is de aanvoer van batterijen gegarandeerd, aldus Schmall. Er zou dan ook geen haast zijn om beslissingen te nemen over de opening van andere fabrieken.

Misverstand

Volgens Schmall is het een misverstand dat de aangekondigde bouw van nieuwe fabrieken in de VS, zou betekenen dat de fabrikant minder zou gaan doen in Europa. De automaker wacht op een Europese reactie op de Amerikaanse Inflation Reduction Act, een pakket van 369 miljard dollar dat gericht is op het reduceren van inflatie en binnenlandse productie stimuleert.

Afhankelijk

Binnen de EU pleit de Europese Commissie al veel langer voor meer eigen grondstofwinning en batterijfabricage in Europa, zodat fabrikanten minder afhankelijk zijn van de aanlevering vanuit Azië. Aanstaande donderdag presenteert de Europese Commissie een grondstoffenwet voor meer autonomie. De afgelopen periode is wel gebleken hoe kwetsbaar je bent als je grondstoffen voor chips bijvoorbeeld, van ver moet halen. Om de energietransitie te stimuleren, is productie dichtbij huis cruciaal, aldus de EU.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.