Renault en Airbus gaan samenwerken voor batterij-ontwikkeling

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
De bedrijven willen samen een nieuwe generatie batterijen ontwikkelen. (Foto: Renault)

De Franse bedrijven Renault en Airbus hebben woensdag een samenwerking aangekondigd voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie batterijen. Dit melden de bedrijven middels een persbericht.

Technische teams van beide bedrijven gaan hun krachten bundelen om nieuwe technologieën voor energieopslag te ontwikkelen. Een van de belangrijkste obstakels voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen voor lange afstanden, zei Renault in een verklaring. De samenwerking toont aan dat het Renault menens is met de uitrol van de EV-strategie en dat het merk daarbij veel nieuwe allianties zoekt. Eerder werd bekend dat Renault een strategisch partnerschap met Google heeft getekend.

Veeleisende techniek

“Voor het eerst delen twee Europese leiders uit verschillende industrieën technische kennis om de toekomst van hybride-elektrische vliegtuigen vorm te geven. De luchtvaart is een veeleisende industrie op gebied van zowel veiligheid als energieverbruik, net als de auto-industrie”, zegt Gilles Le Borgne, Renault’s executive vice president engineering.

Airbus-cto Sabine Klauke zegt erover: “Het bereiken van netto nul CO2-emissie in 2050 is een unieke uitdaging die vraagt om samenwerking tussen meerdere sectoren en die samenwerking begint vandaag. De ervaring van Renault Group met elektrische voertuigen komt samen met onze eigen demonstraties van elektrisch vliegen.”

De samenwerking richt zich op optimalisatie van energiebeheer en verbetering van het batterijgewicht, terwijl ook de volledige levenscyclus van toekomstige batterijen wordt bestudeerd en hun ecologische voetafdruk wordt beoordeeld. De bedrijven hebben geen concrete doelen bekend gemaakt.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als adjunct-hoofdredacteur medeverantwoordelijk voor de titels in het cluster Auto & Fleet van Promedia, waaronder ook Automotive en Fleet&Mobility vallen. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed en veel eten en drinken.

Renault en Airbus gaan samenwerken voor batterij-ontwikkeling | Automotive Online

Renault en Airbus gaan samenwerken voor batterij-ontwikkeling

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
De bedrijven willen samen een nieuwe generatie batterijen ontwikkelen. (Foto: Renault)

De Franse bedrijven Renault en Airbus hebben woensdag een samenwerking aangekondigd voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie batterijen. Dit melden de bedrijven middels een persbericht.

Technische teams van beide bedrijven gaan hun krachten bundelen om nieuwe technologieën voor energieopslag te ontwikkelen. Een van de belangrijkste obstakels voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen voor lange afstanden, zei Renault in een verklaring. De samenwerking toont aan dat het Renault menens is met de uitrol van de EV-strategie en dat het merk daarbij veel nieuwe allianties zoekt. Eerder werd bekend dat Renault een strategisch partnerschap met Google heeft getekend.

Veeleisende techniek

“Voor het eerst delen twee Europese leiders uit verschillende industrieën technische kennis om de toekomst van hybride-elektrische vliegtuigen vorm te geven. De luchtvaart is een veeleisende industrie op gebied van zowel veiligheid als energieverbruik, net als de auto-industrie”, zegt Gilles Le Borgne, Renault’s executive vice president engineering.

Airbus-cto Sabine Klauke zegt erover: “Het bereiken van netto nul CO2-emissie in 2050 is een unieke uitdaging die vraagt om samenwerking tussen meerdere sectoren en die samenwerking begint vandaag. De ervaring van Renault Group met elektrische voertuigen komt samen met onze eigen demonstraties van elektrisch vliegen.”

De samenwerking richt zich op optimalisatie van energiebeheer en verbetering van het batterijgewicht, terwijl ook de volledige levenscyclus van toekomstige batterijen wordt bestudeerd en hun ecologische voetafdruk wordt beoordeeld. De bedrijven hebben geen concrete doelen bekend gemaakt.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.