Aviloo biedt onafhankelijke batterijtest voor EV’s

Redactie Redactie
• Laatste update:
De testen zijn op de markt gebracht in een strategische samenwerking met de ANWB. (Foto: Shutterstock)

Het Oostenrijkse Aviloo Battery Diagnostics heeft een onafhankelijke batterijtest voor elektrische voertuigen op de markt gebracht. Het bedrijf doet dat in een strategische samenwerking met de ANWB. “Nederlandse consumenten en bedrijven kunnen zo voor het eerst een fabrikantsonafhankelijke beoordeling krijgen van de staat van hun batterij,’’ laat Aviloo in een persbericht weten.

In het Klimaatkakkoord is een verplichte batterijcheck opgenomen. De accu is vaak niet uit te lezen, concludeerde TNO naar aanleiding van eigen onderzoek.

“De batterijen voor elektrische auto’s zijn onderheven aan natuurlijke verouderingsprocessen en verliezen na verloop van tijd opslagcapaciteit. Tegelijkertijd is het individuele gebruiksgedrag altijd op de een of andere manier van invloed op de staat van de batterij. Met onze TÜV-gecertificeerde technologie maken we deze informatie beschikbaar voor EV- en PHEV-bestuurders in Nederland”, aldus Nikolaus Mayerhofer, cto en oprichter van Aviloo.

Premium en Flash

Voor de Nederlandse markt worden twee tests aangeboden. De Premium Battery Test is een uitgebreide batterijdiagnose en geeft gedetailleerde informatie over de conditie (SoH) van de batterij. De Flash Battery Test, uitsluitend bedoeld voor de zakelijke markt, controleert de functionaliteit van de batterij vanuit veiligheidsoogpunt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Aviloo biedt onafhankelijke batterijtest voor EV’s | Automotive Online

Aviloo biedt onafhankelijke batterijtest voor EV’s

Redactie Redactie
• Laatste update:
De testen zijn op de markt gebracht in een strategische samenwerking met de ANWB. (Foto: Shutterstock)

Het Oostenrijkse Aviloo Battery Diagnostics heeft een onafhankelijke batterijtest voor elektrische voertuigen op de markt gebracht. Het bedrijf doet dat in een strategische samenwerking met de ANWB. “Nederlandse consumenten en bedrijven kunnen zo voor het eerst een fabrikantsonafhankelijke beoordeling krijgen van de staat van hun batterij,’’ laat Aviloo in een persbericht weten.

In het Klimaatkakkoord is een verplichte batterijcheck opgenomen. De accu is vaak niet uit te lezen, concludeerde TNO naar aanleiding van eigen onderzoek.

“De batterijen voor elektrische auto’s zijn onderheven aan natuurlijke verouderingsprocessen en verliezen na verloop van tijd opslagcapaciteit. Tegelijkertijd is het individuele gebruiksgedrag altijd op de een of andere manier van invloed op de staat van de batterij. Met onze TÜV-gecertificeerde technologie maken we deze informatie beschikbaar voor EV- en PHEV-bestuurders in Nederland”, aldus Nikolaus Mayerhofer, cto en oprichter van Aviloo.

Premium en Flash

Voor de Nederlandse markt worden twee tests aangeboden. De Premium Battery Test is een uitgebreide batterijdiagnose en geeft gedetailleerde informatie over de conditie (SoH) van de batterij. De Flash Battery Test, uitsluitend bedoeld voor de zakelijke markt, controleert de functionaliteit van de batterij vanuit veiligheidsoogpunt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.