Hedin ziet af van bod op Brits Pendragon

Redactie Redactie
Hedin is al grootaandeelhouder van Pendragon. (Foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group ziet af van een bod op de grote Britse dealer Pendragon. Het Zweedse bedrijf, eigenaar van Stern, geeft als reden de ‘uitdagende marktomstandigheden en onzekere economische vooruitzichten’, heeft Pendragon in een aankondiging aan de Londense beurs laten weten. Hedin Mobility Group zelf heeft tot nu toe geen berichten gepubliceerd.

Hedin is al de grootste aandeelhouder van Pendragon en doet al langer pogingen om dat bedrijf volledig in te lijven. In dat kader kondigde Hedin op 26 september aan een bod op de uitstaande aandelen te overwegen, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden. Op 13 oktober gaf het bestuur van Pendragon toestemming voor een boekenonderzoek (due diligence) om te bekijken of Hedin inderdaad een vast bod zou doen. De Zweden hadden oorspronkelijk de tijd tot eind oktober maar dat werd al twee keer verlengd tot uiteindelijk 9 december. Nu heeft Hedin Pendragon echter laten weten toch af te zien van zo’n bod.

Vertrouwen

Het bestuur van de Britse megadealer “blijft vertrouwen houden in de lange termijn vooruitzichten voor Pendragon. Dit proces heeft de waarde van Pendragon duidelijk gemaakt. Er is een duidelijke route om de strategie om automotive retail te transformeren door digitale innovatie en operationele excellentie waar te maken. De economische achtergrond blijft uitdagend maar het bestuur verwacht dat de groep een winst zal draaien die overeenkomt met de verwachtingen,” zo meldt het bedrijf in de verklaring.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Hedin ziet af van bod op Brits Pendragon | Automotive Online

Hedin ziet af van bod op Brits Pendragon

Redactie Redactie
Hedin is al grootaandeelhouder van Pendragon. (Foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group ziet af van een bod op de grote Britse dealer Pendragon. Het Zweedse bedrijf, eigenaar van Stern, geeft als reden de ‘uitdagende marktomstandigheden en onzekere economische vooruitzichten’, heeft Pendragon in een aankondiging aan de Londense beurs laten weten. Hedin Mobility Group zelf heeft tot nu toe geen berichten gepubliceerd.

Hedin is al de grootste aandeelhouder van Pendragon en doet al langer pogingen om dat bedrijf volledig in te lijven. In dat kader kondigde Hedin op 26 september aan een bod op de uitstaande aandelen te overwegen, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden. Op 13 oktober gaf het bestuur van Pendragon toestemming voor een boekenonderzoek (due diligence) om te bekijken of Hedin inderdaad een vast bod zou doen. De Zweden hadden oorspronkelijk de tijd tot eind oktober maar dat werd al twee keer verlengd tot uiteindelijk 9 december. Nu heeft Hedin Pendragon echter laten weten toch af te zien van zo’n bod.

Vertrouwen

Het bestuur van de Britse megadealer “blijft vertrouwen houden in de lange termijn vooruitzichten voor Pendragon. Dit proces heeft de waarde van Pendragon duidelijk gemaakt. Er is een duidelijke route om de strategie om automotive retail te transformeren door digitale innovatie en operationele excellentie waar te maken. De economische achtergrond blijft uitdagend maar het bestuur verwacht dat de groep een winst zal draaien die overeenkomt met de verwachtingen,” zo meldt het bedrijf in de verklaring.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.