‘Strijd om Britse dealergroep Pendragon nog niet gestreden: Amerikaans Lithia verhoogt bod’

Pendragon • Ook het Amerikaanse Auto Nation en de combinatie Hedin/Penske hebben een bod uitgebracht.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Pendragon )

De Amerikaanse dealerketen Lithia Motors heeft het bod verhoogd, dat het vorige maand uitbracht op de Britse dealergroep Pendragon. Het toenmalige bod van 350 miljoen dollar werd afgelopen week afgewezen door Pendragon. Lithia heeft het nu verhoogd naar 482 miljoen dollar. Dat bod is in stand gekomen in nauw overleg met het management van Pendragon, dat Lithia beschouwt als een goede overnamekandidaat. Dit meldt Auto News.

De onderhandelingen vinden onder grote druk plaats, omdat er twee concurrerende biedingen liggen. De combinatie van het Zweedse Hedin (ook in Nederland sterk vertegenwoordigd) en het Amerikaanse Penske bracht een bod uit van 548 miljoen dollar. De Amerikaanse dealergroep Auto Nation bood 544 miljoen dollar.

Naast de 160 dealervestigingen van Pendragon in het Verenigd Koninkrijk, valt onder de mogelijke deal ook het DMS Pinewood, een ver ontwikkeld DMS dat in elk geval Lithia Motors graag in verzelfstandigde vorm op de Amerikaanse markt wil introduceren.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Strijd om Britse dealergroep Pendragon nog niet gestreden: Amerikaans Lithia verhoogt bod’ | Automotive Online

‘Strijd om Britse dealergroep Pendragon nog niet gestreden: Amerikaans Lithia verhoogt bod’

Pendragon • Ook het Amerikaanse Auto Nation en de combinatie Hedin/Penske hebben een bod uitgebracht.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Pendragon )

De Amerikaanse dealerketen Lithia Motors heeft het bod verhoogd, dat het vorige maand uitbracht op de Britse dealergroep Pendragon. Het toenmalige bod van 350 miljoen dollar werd afgelopen week afgewezen door Pendragon. Lithia heeft het nu verhoogd naar 482 miljoen dollar. Dat bod is in stand gekomen in nauw overleg met het management van Pendragon, dat Lithia beschouwt als een goede overnamekandidaat. Dit meldt Auto News.

De onderhandelingen vinden onder grote druk plaats, omdat er twee concurrerende biedingen liggen. De combinatie van het Zweedse Hedin (ook in Nederland sterk vertegenwoordigd) en het Amerikaanse Penske bracht een bod uit van 548 miljoen dollar. De Amerikaanse dealergroep Auto Nation bood 544 miljoen dollar.

Naast de 160 dealervestigingen van Pendragon in het Verenigd Koninkrijk, valt onder de mogelijke deal ook het DMS Pinewood, een ver ontwikkeld DMS dat in elk geval Lithia Motors graag in verzelfstandigde vorm op de Amerikaanse markt wil introduceren.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.