Vinfast stelt Leaseplan aan als voorkeurspartner

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Reinier Hendriks (Leaseplan) en Vinfast Europe-ceo Thuy Nguyen. (Foto: Vinfast)

De Vietnamese fabrikant Vinfast gaat samenwerken met Leaseplan voor zijn leaseactiviteiten. Dat meldde het bedrijf gisteren op de Mobile World Congres 2022. Leaseplan wordt de preferred supplier voor de fabrikant, die eind dit jaar start met de verkoop van zijn eerste modellen op de Nederlandse, Duitse en Franse markt. 

In de overeenkomst is opgenomen dat Leaseplan de voorkeurspartner wordt voor operationele (private) leasing, wagenparkbeheer en remarketing op de B2C- en B2B-markt. 

Madam Nguyen Thanh Thuy, ceo van Vinfast Europe, noemt de samenwerking met Leaseplan “het bewijs van de snelle vooruitgang” die de fabrikant boekt in aanloop naar zijn Europese introductie. “De reputatie en marktdekking van Leaseplan zijn van vitaal belang om voet aan de grond te krijgen in deze competitieve markt.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Vinfast stelt Leaseplan aan als voorkeurspartner | Automotive Online

Vinfast stelt Leaseplan aan als voorkeurspartner

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Reinier Hendriks (Leaseplan) en Vinfast Europe-ceo Thuy Nguyen. (Foto: Vinfast)

De Vietnamese fabrikant Vinfast gaat samenwerken met Leaseplan voor zijn leaseactiviteiten. Dat meldde het bedrijf gisteren op de Mobile World Congres 2022. Leaseplan wordt de preferred supplier voor de fabrikant, die eind dit jaar start met de verkoop van zijn eerste modellen op de Nederlandse, Duitse en Franse markt. 

In de overeenkomst is opgenomen dat Leaseplan de voorkeurspartner wordt voor operationele (private) leasing, wagenparkbeheer en remarketing op de B2C- en B2B-markt. 

Madam Nguyen Thanh Thuy, ceo van Vinfast Europe, noemt de samenwerking met Leaseplan “het bewijs van de snelle vooruitgang” die de fabrikant boekt in aanloop naar zijn Europese introductie. “De reputatie en marktdekking van Leaseplan zijn van vitaal belang om voet aan de grond te krijgen in deze competitieve markt.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.