Hedin koopt dealerholding Janssen Kerres

Hedin • Janssen Kerres heeft dertien dealervestigingen in Zuidoost-Brabant en Limburg.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Hedin Automotive

Hedin Automotive koopt Janssen Kerres Groep en Janssen Kerres Lease. Het gaat om een groot deel van de dertien dealervestigingen van de merken Kia, Renault, Dacia en Nissan, en het 50-procents belang in twee schadebedrijven. Dit meldt Hedin Automotive.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de ACM. De overdracht vindt naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 plaats.

Bij Janssen Kerres werken 300 mensen, die meegaan in de overname. Het bedrijf heeft Kia-, Renault-, Dacia- en Nissan-dealervestigingen in Heerlen, Helmond, Kerkrade, Maastricht, Nuenen, Roermond, Sittard, Venlo en Waalre. De twee schadebedrijven zijn gevestigd in Eindhoven en Heerlen. De omzet bedroeg in 2022 €200 miljoen.  De Citroën- en Peugeot-dealeractiviteiten werden eerder dit jaar door Janssen Kerres verkocht aan Hekkert.

Olaf Janssen, eigenaar van Janssen Kerres, is tevreden. “Ik ben ontzettend trots op wat we als team hebben bereikt en ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken aan al onze gewaardeerde medewerkers, klanten en partners die ons gedurende al die jaren hebben gesteund. Hedin Automotive heeft een uitstekende reputatie in de branche en ik ben ervan overtuigd dat ze de juiste visie en expertise hebben om de Janssen Kerres-vestigingen naar nieuwe hoogten te leiden.”

In de Automotive Dealerholding Top 60 staat Janssen Kerres op de 16e plaats. Hedin staat op nummer 5. Het van oorsprong Zweedse bedrijf timmert de afgelopen jaren flink aan weg met internationale overnames. In Nederland begon het met de overname van Stern. Vorige week werd BMW en Mini-dealer Renova ingelijfd.

Interview Hedin-ceo Eddy Haesendonck: ‘Niemand wordt beter van alleen marktaandeel’

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Hedin koopt dealerholding Janssen Kerres | Automotive Online

Hedin koopt dealerholding Janssen Kerres

Hedin • Janssen Kerres heeft dertien dealervestigingen in Zuidoost-Brabant en Limburg.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Hedin Automotive

Hedin Automotive koopt Janssen Kerres Groep en Janssen Kerres Lease. Het gaat om een groot deel van de dertien dealervestigingen van de merken Kia, Renault, Dacia en Nissan, en het 50-procents belang in twee schadebedrijven. Dit meldt Hedin Automotive.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de ACM. De overdracht vindt naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 plaats.

Bij Janssen Kerres werken 300 mensen, die meegaan in de overname. Het bedrijf heeft Kia-, Renault-, Dacia- en Nissan-dealervestigingen in Heerlen, Helmond, Kerkrade, Maastricht, Nuenen, Roermond, Sittard, Venlo en Waalre. De twee schadebedrijven zijn gevestigd in Eindhoven en Heerlen. De omzet bedroeg in 2022 €200 miljoen.  De Citroën- en Peugeot-dealeractiviteiten werden eerder dit jaar door Janssen Kerres verkocht aan Hekkert.

Olaf Janssen, eigenaar van Janssen Kerres, is tevreden. “Ik ben ontzettend trots op wat we als team hebben bereikt en ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken aan al onze gewaardeerde medewerkers, klanten en partners die ons gedurende al die jaren hebben gesteund. Hedin Automotive heeft een uitstekende reputatie in de branche en ik ben ervan overtuigd dat ze de juiste visie en expertise hebben om de Janssen Kerres-vestigingen naar nieuwe hoogten te leiden.”

In de Automotive Dealerholding Top 60 staat Janssen Kerres op de 16e plaats. Hedin staat op nummer 5. Het van oorsprong Zweedse bedrijf timmert de afgelopen jaren flink aan weg met internationale overnames. In Nederland begon het met de overname van Stern. Vorige week werd BMW en Mini-dealer Renova ingelijfd.

Interview Hedin-ceo Eddy Haesendonck: ‘Niemand wordt beter van alleen marktaandeel’

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.