Hedin Mobility: meer omzet, maar winst daalt

Hedin • De omzet blijft groeien door de vele overnames.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group rapporteert in het verslag over het derde kwartaal van 2023 een recordomzet. De netto-omzet steeg met 56 procent tot (omgerekend) bijna 1,8 miljard euro. Gecorrigeerd voor acquisities, wisselkoersen en andere posten steeg de netto-omzet met 14 procent. De nettowinst in Q3 daalde echter met 27 procent naar 24,2 miljoen euro, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van Hedin Mobility.

Over de eerste drie kwartalen van het jaar steeg de netto omzet (gecorrigeerd) met 65 procent tot 5,0 miljard euro. De nettowinst daalde met 40 procent tot 72,3 miljoen euro. Vorig jaar boekte Hedin een topjaar, met een omzet van 4,7 miljard euro en een winst van 166 miljoen euro.

Hedin Mobility is van oorsprong Zweeds en sterk op groei gericht. Het concern is in diverse Europese landen actief. Het is onder meer eigenaar van de Nederlandse Stern, dat december 2021 werd overgenomen. Afgelopen kwartaal werden in Nederland Janssen Kerres en Renova overgenomen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Hedin Mobility: meer omzet, maar winst daalt | Automotive Online

Hedin Mobility: meer omzet, maar winst daalt

Hedin • De omzet blijft groeien door de vele overnames.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group rapporteert in het verslag over het derde kwartaal van 2023 een recordomzet. De netto-omzet steeg met 56 procent tot (omgerekend) bijna 1,8 miljard euro. Gecorrigeerd voor acquisities, wisselkoersen en andere posten steeg de netto-omzet met 14 procent. De nettowinst in Q3 daalde echter met 27 procent naar 24,2 miljoen euro, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van Hedin Mobility.

Over de eerste drie kwartalen van het jaar steeg de netto omzet (gecorrigeerd) met 65 procent tot 5,0 miljard euro. De nettowinst daalde met 40 procent tot 72,3 miljoen euro. Vorig jaar boekte Hedin een topjaar, met een omzet van 4,7 miljard euro en een winst van 166 miljoen euro.

Hedin Mobility is van oorsprong Zweeds en sterk op groei gericht. Het concern is in diverse Europese landen actief. Het is onder meer eigenaar van de Nederlandse Stern, dat december 2021 werd overgenomen. Afgelopen kwartaal werden in Nederland Janssen Kerres en Renova overgenomen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.