‘Elektrische besteller verdringt benzine-variant’

LCV's • Ondanks de verkoopstijging, zijn de elektrische wagens goed voor 7 procent van het totale aantal registraties.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Elektrisch aangedreven bestelwagens verdringen benzinevoertuigen. In de eerste vijf maanden van het jaar stegen de registraties van EV’s met 74 procent, meldt Automotive News Europe. Dieselbestellers blijven het meest in trek.

Volgens cijfers van marktonderzoeksbureau Dataforce stond de verkoop van Europese elektrische bestelwagens eind mei op 49.512. Het meest verkochte model was de Ford E-Transit. Er werden daarvan 4.849 verkocht. Het tweede meest verkochte model was de Volkswagen ID Buzz. Daarvan werden er 4.331 verkocht, gevolgd door de Opel Vivaro-e met  4.059 wagens.

Bestelwagens lopen achter

Ondanks de verkoopstijging van elektrische bestelwagens, zijn bestellers goed voor 7 procent van het totale aantal bestelwagenregistraties. Ter vergelijking: bij personenwagens zijn EV’s goed voor 14 procent van het totaal aantal autoverkopen in Europa.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Elektrische besteller verdringt benzine-variant’ | Automotive Online

‘Elektrische besteller verdringt benzine-variant’

LCV's • Ondanks de verkoopstijging, zijn de elektrische wagens goed voor 7 procent van het totale aantal registraties.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Elektrisch aangedreven bestelwagens verdringen benzinevoertuigen. In de eerste vijf maanden van het jaar stegen de registraties van EV’s met 74 procent, meldt Automotive News Europe. Dieselbestellers blijven het meest in trek.

Volgens cijfers van marktonderzoeksbureau Dataforce stond de verkoop van Europese elektrische bestelwagens eind mei op 49.512. Het meest verkochte model was de Ford E-Transit. Er werden daarvan 4.849 verkocht. Het tweede meest verkochte model was de Volkswagen ID Buzz. Daarvan werden er 4.331 verkocht, gevolgd door de Opel Vivaro-e met  4.059 wagens.

Bestelwagens lopen achter

Ondanks de verkoopstijging van elektrische bestelwagens, zijn bestellers goed voor 7 procent van het totale aantal bestelwagenregistraties. Ter vergelijking: bij personenwagens zijn EV’s goed voor 14 procent van het totaal aantal autoverkopen in Europa.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.