‘Voorlopig onderzoek: Nissan bespioneerde coo Gupta’

Nissanspionage • Hij zou bespioneerd worden vanwege zijn oppositie tegen de voorwaarden van een deal met Renault.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Ceo van Nissan Makoto Uchida (Foto: Nissan)

Volgens verschillende bronnen bespioneerde Nissan oud-coo Ashwani Gupta. Dit deed het bedrijf met twee camera’s voor de ingang van Gupta’s huis. Nissan heeft naar verluidt beveiligingscamera’s geïnstalleerd bij het huis van de voormalig coo.

Dit deed het bedrijf zodat het interne beveiligingsteam van de autofabrikant hem in de gaten kon houden. Dit blijkt uit voorlopige bevindingen van een spionageonderzoek dat het bedrijf was gestart, zo melden bronnen aan Reuters.

Het onderzoek kwam voort uit een claim dat ceo Makoto Uchida zijn coo Gupta in de gaten hield. Dit zou zijn vanwege zijn oppositie tegen de voorwaarden in een nieuw partnerschapsovereenkomst met Renault. Nissan-directeuren werden op de hoogte gesteld van de bevindingen tijdens een recente bestuursvergadering.

Definitief rapport

Wat het gebruik van de camera’s opleverde en de vraag of Gupta op de hoogte was van het toezicht, blijven onbeantwoord in het voorlopige rapport. Een definitief rapport over het onderzoek wordt verwacht in juli. Nissan weigerde commentaar te geven en het advocatenkantoor dat het onderzoek uitvoerde, heeft nog niet gereageerd.

Gisteren liet het Japanse bedrijf weten dat het start met een nieuwe leiderschapsstructuur en dat daarin geen plek is voor Gupta. Wat voor gevolgen de resultaten hebben voor Uchida’s positie is nog niet duidelijk. Deze week lieten aandeelhouders hun vertrouwen in de ceo blijken door hem te herkiezen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Voorlopig onderzoek: Nissan bespioneerde coo Gupta’ | Automotive Online

‘Voorlopig onderzoek: Nissan bespioneerde coo Gupta’

Nissanspionage • Hij zou bespioneerd worden vanwege zijn oppositie tegen de voorwaarden van een deal met Renault.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Ceo van Nissan Makoto Uchida (Foto: Nissan)

Volgens verschillende bronnen bespioneerde Nissan oud-coo Ashwani Gupta. Dit deed het bedrijf met twee camera’s voor de ingang van Gupta’s huis. Nissan heeft naar verluidt beveiligingscamera’s geïnstalleerd bij het huis van de voormalig coo.

Dit deed het bedrijf zodat het interne beveiligingsteam van de autofabrikant hem in de gaten kon houden. Dit blijkt uit voorlopige bevindingen van een spionageonderzoek dat het bedrijf was gestart, zo melden bronnen aan Reuters.

Het onderzoek kwam voort uit een claim dat ceo Makoto Uchida zijn coo Gupta in de gaten hield. Dit zou zijn vanwege zijn oppositie tegen de voorwaarden in een nieuw partnerschapsovereenkomst met Renault. Nissan-directeuren werden op de hoogte gesteld van de bevindingen tijdens een recente bestuursvergadering.

Definitief rapport

Wat het gebruik van de camera’s opleverde en de vraag of Gupta op de hoogte was van het toezicht, blijven onbeantwoord in het voorlopige rapport. Een definitief rapport over het onderzoek wordt verwacht in juli. Nissan weigerde commentaar te geven en het advocatenkantoor dat het onderzoek uitvoerde, heeft nog niet gereageerd.

Gisteren liet het Japanse bedrijf weten dat het start met een nieuwe leiderschapsstructuur en dat daarin geen plek is voor Gupta. Wat voor gevolgen de resultaten hebben voor Uchida’s positie is nog niet duidelijk. Deze week lieten aandeelhouders hun vertrouwen in de ceo blijken door hem te herkiezen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.