‘Nissan bouwt Qashqai- en Juke-EV’s in Sunderland’

Nissan • Vrijdag presenteert het Japanse bedrijf zijn EV-plannen
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Nissan investeert toch in Engelse fabriek Sunderland
(Foto: Nissan)

Na maanden van overleggen met de Britse overheid maakt Nissan vrijdag wereldkundig dat het elektrische versies van de Qashqai en Juke gaat bouwen in Sunderland. Dat meldt het Britse SkyNews op basis van niet genoemde bronnen.

Zij meldden woensdagavond dat de Britse premier Rishi Sunak en schatkistkanselier Jeremy Hunt onderdeel waren van de besprekingen en een rol spelen bij de aankondiging. Het zou volgens SkyNews betekenen dat de Britse overheid volledig achter de toekomst van de fabriek staat.

Er wordt verwacht dat Nissan flink in de fabriek zal investeren. Door de jaren heen investeerde het merk in de ontwikkelingen van EV’s.

Prijsverlagingen

Begin deze maand maakte Nissan bekend de prijzen van de Ariya te verlagen. Daarmee mengt de Japanse automaker zich in de prijzenoorlog die Tesla startte.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Nissan bouwt Qashqai- en Juke-EV’s in Sunderland’ | Automotive Online

‘Nissan bouwt Qashqai- en Juke-EV’s in Sunderland’

Nissan • Vrijdag presenteert het Japanse bedrijf zijn EV-plannen
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Nissan investeert toch in Engelse fabriek Sunderland
(Foto: Nissan)

Na maanden van overleggen met de Britse overheid maakt Nissan vrijdag wereldkundig dat het elektrische versies van de Qashqai en Juke gaat bouwen in Sunderland. Dat meldt het Britse SkyNews op basis van niet genoemde bronnen.

Zij meldden woensdagavond dat de Britse premier Rishi Sunak en schatkistkanselier Jeremy Hunt onderdeel waren van de besprekingen en een rol spelen bij de aankondiging. Het zou volgens SkyNews betekenen dat de Britse overheid volledig achter de toekomst van de fabriek staat.

Er wordt verwacht dat Nissan flink in de fabriek zal investeren. Door de jaren heen investeerde het merk in de ontwikkelingen van EV’s.

Prijsverlagingen

Begin deze maand maakte Nissan bekend de prijzen van de Ariya te verlagen. Daarmee mengt de Japanse automaker zich in de prijzenoorlog die Tesla startte.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.