Aston Martin gaat met Lucid EV-platform ontwikkelen

Aston Martin • De twee bedrijven werken samen aan een ‘high performance’ EV-platform.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Aston Martin Valhalla wordt een PHEV (foto: Aston Martin)

Aston Martin en de Amerikaanse EV-bouwer Lucid hebben afgesproken om samen een EV-platform te ontwikkelen. Dat moet de komende jaren de basis vormen voor een reeks nieuwe elektrische Aston Martin-modellen. Dit maakt Aston Martin bekend.

Lucid Motors begon in 2021 met de bouw van de Lucid Air. Volgens de nu gesloten overeenkomst gaat het bedrijf componenten voor de EV-aandrijving leveren aan Aston Martin. Daarbij neemt Lucid een belang van 3,7 procent in de Britse autofabrikant. Reuters meldt dat Aston Martin daarnaast 232 miljoen dollar (circa 212 miljoen euro) aan Lucid betaalt.

Roberto Fedeli, chief technology officer van Aston Martin en vroeger werkzaam voor Ferrari, is blij met de deal: “Deze overeenkomst stelt ons in staat om één EV-platform te ontwikkelen dat geschikt is voor alle toekomstige Aston Martin-producten.”

Vanaf 2030 wil Aston Martin enkel nog elektrische auto’s bouwen. Voorlopig is het nog niet zo ver. Naar verwachting wordt in 2024 de Valhalla geïntroduceerd, een plug-in hybride. Voor de transitie naar EV’s is 2,3 miljard euro gereserveerd.

Andere partners van Aston Martin zijn Mercedes-Benz en het Chinese Geely, dat vorige maand zijn aandeel in de Britse autobouwer verdubbelde.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Aston Martin gaat met Lucid EV-platform ontwikkelen | Automotive Online

Aston Martin gaat met Lucid EV-platform ontwikkelen

Aston Martin • De twee bedrijven werken samen aan een ‘high performance’ EV-platform.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Aston Martin Valhalla wordt een PHEV (foto: Aston Martin)

Aston Martin en de Amerikaanse EV-bouwer Lucid hebben afgesproken om samen een EV-platform te ontwikkelen. Dat moet de komende jaren de basis vormen voor een reeks nieuwe elektrische Aston Martin-modellen. Dit maakt Aston Martin bekend.

Lucid Motors begon in 2021 met de bouw van de Lucid Air. Volgens de nu gesloten overeenkomst gaat het bedrijf componenten voor de EV-aandrijving leveren aan Aston Martin. Daarbij neemt Lucid een belang van 3,7 procent in de Britse autofabrikant. Reuters meldt dat Aston Martin daarnaast 232 miljoen dollar (circa 212 miljoen euro) aan Lucid betaalt.

Roberto Fedeli, chief technology officer van Aston Martin en vroeger werkzaam voor Ferrari, is blij met de deal: “Deze overeenkomst stelt ons in staat om één EV-platform te ontwikkelen dat geschikt is voor alle toekomstige Aston Martin-producten.”

Vanaf 2030 wil Aston Martin enkel nog elektrische auto’s bouwen. Voorlopig is het nog niet zo ver. Naar verwachting wordt in 2024 de Valhalla geïntroduceerd, een plug-in hybride. Voor de transitie naar EV’s is 2,3 miljard euro gereserveerd.

Andere partners van Aston Martin zijn Mercedes-Benz en het Chinese Geely, dat vorige maand zijn aandeel in de Britse autobouwer verdubbelde.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.