Honda stapt toch wel weer in Formule 1

Honda • De nieuwe partner is Aston Martin.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
(Foto: Honda)

Drie jaar na het officiële vertrek uit de Formule 1 heeft Honda toch besloten weer in te stappen in de sport. De automaker wordt partner van het raceteam van Aston Martin. Dit melden beide merken in een gezamenlijk statement. De motordeal gaat vanaf 2026 in.

Koji Watanabe, president van Honda Racing Corporation, zei dat de fabrikant geen plannen heeft om motoren aan andere teams te leveren schrijft GPBlog, wat Aston Martin moet helpen om het doel te bereiken van eigenaar Lawrence Stroll: wereldkampioen te worden.

De Japanse automaker was jarenlang verbonden aan het raceteam van Red Bull. Na 2021 besloot de toenmalige bedrijfsleiding dat het geld beter besteed kon worden aan de EV-transitie. Ondertussen heeft Honda wel de motoren geleverd aan het team van Max Verstappen, onder de noemer Red Bull Powertrains. Eerder dit jaar werd bekend dat Red Bull een samenwerking aangaat met Ford om het gemis van Honda op te vangen. Die deal volgde op een zeer publieke breuk met de verwachte partner Porsche.

Exit Mercedes

De keuze voor Honda is opmerkelijk te noemen. Momenteel wordt Aston Martin aangedreven door Mercedes-motoren. De Duitse automaker is deels aandeelhouder van de Britse automaker. Ook is Mercedes-teambaas Toto Wolff mede-aandeelhouder van Aston Martin. Daarnaast worden verschillende wegauto’s van Aston Martin uitgerust met Mercedes-motoren.

Een andere grote aandeelhouder is het Saoedisch staatsfonds.

Halverwege vorig jaar maakte Audi bekend ook in de Formule 1 te stappen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Honda stapt toch wel weer in Formule 1 | Automotive Online

Honda stapt toch wel weer in Formule 1

Honda • De nieuwe partner is Aston Martin.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
(Foto: Honda)

Drie jaar na het officiële vertrek uit de Formule 1 heeft Honda toch besloten weer in te stappen in de sport. De automaker wordt partner van het raceteam van Aston Martin. Dit melden beide merken in een gezamenlijk statement. De motordeal gaat vanaf 2026 in.

Koji Watanabe, president van Honda Racing Corporation, zei dat de fabrikant geen plannen heeft om motoren aan andere teams te leveren schrijft GPBlog, wat Aston Martin moet helpen om het doel te bereiken van eigenaar Lawrence Stroll: wereldkampioen te worden.

De Japanse automaker was jarenlang verbonden aan het raceteam van Red Bull. Na 2021 besloot de toenmalige bedrijfsleiding dat het geld beter besteed kon worden aan de EV-transitie. Ondertussen heeft Honda wel de motoren geleverd aan het team van Max Verstappen, onder de noemer Red Bull Powertrains. Eerder dit jaar werd bekend dat Red Bull een samenwerking aangaat met Ford om het gemis van Honda op te vangen. Die deal volgde op een zeer publieke breuk met de verwachte partner Porsche.

Exit Mercedes

De keuze voor Honda is opmerkelijk te noemen. Momenteel wordt Aston Martin aangedreven door Mercedes-motoren. De Duitse automaker is deels aandeelhouder van de Britse automaker. Ook is Mercedes-teambaas Toto Wolff mede-aandeelhouder van Aston Martin. Daarnaast worden verschillende wegauto’s van Aston Martin uitgerust met Mercedes-motoren.

Een andere grote aandeelhouder is het Saoedisch staatsfonds.

Halverwege vorig jaar maakte Audi bekend ook in de Formule 1 te stappen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.