Ford krijgt 9,2 miljard dollar lening voor batterijenfabrieken

Ford • Ford heeft de batterijen uit eigen land nodig om er voor te zorgen dat zijn EV’s in aanmerking komen voor de aankoopsubsidies die op kunnen lopen tot 7.500 dollar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Amerikaanse regering heeft Ford een lening toegekend van 9,2 miljard dollar voor de bouw van drie batterijenfabrieken in de VS. De lening is veruit de hoogste die de Amerikaanse overheid ooit aan een autofabrikant heeft verleend en ook één van de hoogste in het kader van het triljoenen kostende klimaatplan van president Biden.

Voor de lening gelden wel een aantal voorwaarden, waarover geen details bekend zijn gemaakt. De drie fabrieken, twee in Kentucky en één in Tennessee, zijn al in aanbouw, melden Amerikaanse businessmedia. Ford werkt daar samen met het Zuid-Koreaanse SK On Co. De totale investering in de drie locaties loopt op tot zeker 11,4 miljard dollar. Als de fabrieken klaar zijn, kunnen ze werk bieden aan rond de 7.500 mensen.

Ford heeft de batterijen uit eigen land nodig om er voor te zorgen dat zijn EV’s in aanmerking komen voor de aankoopsubsidies die op kunnen lopen tot 7.500 dollar. Ford hoopt de productie van elektrische modellen in 2026 opgevoerd te hebben tot zeker twee miljoen per jaar. In 2030 moet de helft van alle nieuwe Fords elektrisch zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Ford krijgt 9,2 miljard dollar lening voor batterijenfabrieken | Automotive Online

Ford krijgt 9,2 miljard dollar lening voor batterijenfabrieken

Ford • Ford heeft de batterijen uit eigen land nodig om er voor te zorgen dat zijn EV’s in aanmerking komen voor de aankoopsubsidies die op kunnen lopen tot 7.500 dollar.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De Amerikaanse regering heeft Ford een lening toegekend van 9,2 miljard dollar voor de bouw van drie batterijenfabrieken in de VS. De lening is veruit de hoogste die de Amerikaanse overheid ooit aan een autofabrikant heeft verleend en ook één van de hoogste in het kader van het triljoenen kostende klimaatplan van president Biden.

Voor de lening gelden wel een aantal voorwaarden, waarover geen details bekend zijn gemaakt. De drie fabrieken, twee in Kentucky en één in Tennessee, zijn al in aanbouw, melden Amerikaanse businessmedia. Ford werkt daar samen met het Zuid-Koreaanse SK On Co. De totale investering in de drie locaties loopt op tot zeker 11,4 miljard dollar. Als de fabrieken klaar zijn, kunnen ze werk bieden aan rond de 7.500 mensen.

Ford heeft de batterijen uit eigen land nodig om er voor te zorgen dat zijn EV’s in aanmerking komen voor de aankoopsubsidies die op kunnen lopen tot 7.500 dollar. Ford hoopt de productie van elektrische modellen in 2026 opgevoerd te hebben tot zeker twee miljoen per jaar. In 2030 moet de helft van alle nieuwe Fords elektrisch zijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.