Ook Hyundai investeert in Aurora voor autonome rijtechniek

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:

Hyundai en Aurora werken al langer met elkaar samen om het systeem Aurora Driver, dat bestaat uit een lidar, radar en camera’s, verder te ontwikkelen en te integreren in waterstofauto NEXO. In de nabije toekomst moeten daar ook andere Hyundai/Kia-modellen aan worden toegevoegd.

De nieuwe investering is dus een uitbreiding van de bestaande samenwerking. Beide bedrijven hebben hierover verder geen details bekendgemaakt, maar uit verschillende bronnen valt af te leiden dat het bedrag lager is dan 30 miljoen dollar. Het Koreaanse merk heeft daarmee inmiddels zo’n 700 miljoen dollar in Aurora gepompt.

Naast Hyundai werkt Aurora sinds kort ook samen met Fiat Chrysler en het bedrijf heeft een deal met de Chinese EV-fabrikant Byton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Ook Hyundai investeert in Aurora voor autonome rijtechniek | Automotive Online

Ook Hyundai investeert in Aurora voor autonome rijtechniek

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.