ZF bereikt productiemijlpaal van 50 miljoen autocamera’s

Adas • ZF werkt bij deze activiteiten al geruime tijd samen met het Israelische Mobileye.
Redactie Redactie
Shutterstock ZF logo 2023
De camerasystemen zijn ook gebaseerd op Mobiley’s EyeQ processors voor geavanceerde objectherkennings technologie. (foto: Shutterstock)

De Duitse onderdelenfabrikant ZF heeft de mijlpaal van 50 miljoen automotive camera’s gehaald. Alleen in het afgelopen jaar werden er al meer dan 10 miljoen van die apparaten gemaakt in fabrieken in de Verenigde Staten, China, Groot-Brittannië, Polen en sinds kort ook in Mexico. ZF stelt in een persbericht daarmee marktleider op dit gebied te zijn.

ZF werkt bij deze activiteiten al geruime tijd samen met het Israelische Mobileye. De camerasystemen zijn ook gebaseerd op Mobiley’s EyeQ processors voor geavanceerde objectherkennings technologie. ZF neemt die technologie op in haar Smart camera familie die voorzien is van een drielens Tri-Camera 4 versie om geavanceerde semi-automatische rijfuncties te ondersteunen.

“We passen op alle ZF-locaties de meest geavanceerde fabricage- en testtechnieken toe om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze camera’s te verzekeren en brengen hulde toe aan de teams in de hele wereld”, zegt Jana Rosenmann, hoofd van de electronics en adas divisie bij de ZF Groep. “We produceren al automotive camera’s sinds 2008 en zijn wereldleider geworden door voortdurende innovatie en aandacht voor details in de ontwerp- en productieprocessen.”

ZF levert zijn Adas-sensor technologie inclusief de camera’s en satelliet radarsystemen aan meer dan tien autofabrikanten. Dat stelt hen in staat de veiligheid van hun voertuigen op te voeren en semi-automatische rijfuncties te bieden, laat de Duitse fabrikant nog weten.

ZF bereikt productiemijlpaal van 50 miljoen autocamera’s | Automotive Online

ZF bereikt productiemijlpaal van 50 miljoen autocamera’s

Adas • ZF werkt bij deze activiteiten al geruime tijd samen met het Israelische Mobileye.
Redactie Redactie
Shutterstock ZF logo 2023
De camerasystemen zijn ook gebaseerd op Mobiley’s EyeQ processors voor geavanceerde objectherkennings technologie. (foto: Shutterstock)

De Duitse onderdelenfabrikant ZF heeft de mijlpaal van 50 miljoen automotive camera’s gehaald. Alleen in het afgelopen jaar werden er al meer dan 10 miljoen van die apparaten gemaakt in fabrieken in de Verenigde Staten, China, Groot-Brittannië, Polen en sinds kort ook in Mexico. ZF stelt in een persbericht daarmee marktleider op dit gebied te zijn.

ZF werkt bij deze activiteiten al geruime tijd samen met het Israelische Mobileye. De camerasystemen zijn ook gebaseerd op Mobiley’s EyeQ processors voor geavanceerde objectherkennings technologie. ZF neemt die technologie op in haar Smart camera familie die voorzien is van een drielens Tri-Camera 4 versie om geavanceerde semi-automatische rijfuncties te ondersteunen.

“We passen op alle ZF-locaties de meest geavanceerde fabricage- en testtechnieken toe om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze camera’s te verzekeren en brengen hulde toe aan de teams in de hele wereld”, zegt Jana Rosenmann, hoofd van de electronics en adas divisie bij de ZF Groep. “We produceren al automotive camera’s sinds 2008 en zijn wereldleider geworden door voortdurende innovatie en aandacht voor details in de ontwerp- en productieprocessen.”

ZF levert zijn Adas-sensor technologie inclusief de camera’s en satelliet radarsystemen aan meer dan tien autofabrikanten. Dat stelt hen in staat de veiligheid van hun voertuigen op te voeren en semi-automatische rijfuncties te bieden, laat de Duitse fabrikant nog weten.