ZF ondanks mooie cijfers niet tevreden

Onderdelen • De winst kwam met 2 miljard euro 100 miljoen hoger uit dan een jaar eerder.
Redactie Redactie
(foto: ZF)

Technologiebedrijf en toeleverancier ZF heeft vorig jaar de omzet opgevoerd met 14 procent naar 43,8 miljard euro. De winst kwam met 2 miljard euro 100 miljoen hoger uit dan een jaar eerder. “Hoewel we verdere vooruitgang hebben geboekt met onze strategie kunnen we niet tevreden zijn met dit financiële resultaat,” zegt ceo dr Holger Klein in een persbericht.

Aanpassen

Het Duitse bedrijf blijft daarom de organisatie aanpassen. Op basis van de Next Generation Mobility-strategie worden onder meer de divisies Car Chassis Technology en Active Safety Systems samengevoegd tot één divisie voor chassis-, sturen- en remtechnologie. “Deze nieuwe divisie biedt alle hardware, software en elektronica die nodig is om de dynamiek van een voertuig te beheersen.’’ aldus Klein.

Investeerders

ZF kijkt verder nadrukkelijk naar externe investeerders en partners voor het onafhankelijk maken van andere activiteiten. ZF meldt tevens dat het voor meer dan 30 miljard euro aan opdrachten voor elektrische aandrijfsystemen voor personenauto’s en commerciële voertuigen in de boeken heeft staan. “Dat stelt ons in staat om de transitie te maken van klassieke transmissies naar elektrische aandrijflijnen.”

Over de financiële cijfers zegt cfo Michael Frick: “Wat betreft omzetgroei deden we het beter dan de automarkt. Maar een betere winstgevendheid en hogere kasstroom zijn belangrijke voorwaarden om sterk te blijven in R&D en om onze schuldenlast terug te brengen. We werken intensief op die onderwerpen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ZF ondanks mooie cijfers niet tevreden | Automotive Online

ZF ondanks mooie cijfers niet tevreden

Onderdelen • De winst kwam met 2 miljard euro 100 miljoen hoger uit dan een jaar eerder.
Redactie Redactie
(foto: ZF)

Technologiebedrijf en toeleverancier ZF heeft vorig jaar de omzet opgevoerd met 14 procent naar 43,8 miljard euro. De winst kwam met 2 miljard euro 100 miljoen hoger uit dan een jaar eerder. “Hoewel we verdere vooruitgang hebben geboekt met onze strategie kunnen we niet tevreden zijn met dit financiële resultaat,” zegt ceo dr Holger Klein in een persbericht.

Aanpassen

Het Duitse bedrijf blijft daarom de organisatie aanpassen. Op basis van de Next Generation Mobility-strategie worden onder meer de divisies Car Chassis Technology en Active Safety Systems samengevoegd tot één divisie voor chassis-, sturen- en remtechnologie. “Deze nieuwe divisie biedt alle hardware, software en elektronica die nodig is om de dynamiek van een voertuig te beheersen.’’ aldus Klein.

Investeerders

ZF kijkt verder nadrukkelijk naar externe investeerders en partners voor het onafhankelijk maken van andere activiteiten. ZF meldt tevens dat het voor meer dan 30 miljard euro aan opdrachten voor elektrische aandrijfsystemen voor personenauto’s en commerciële voertuigen in de boeken heeft staan. “Dat stelt ons in staat om de transitie te maken van klassieke transmissies naar elektrische aandrijflijnen.”

Over de financiële cijfers zegt cfo Michael Frick: “Wat betreft omzetgroei deden we het beter dan de automarkt. Maar een betere winstgevendheid en hogere kasstroom zijn belangrijke voorwaarden om sterk te blijven in R&D en om onze schuldenlast terug te brengen. We werken intensief op die onderwerpen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.