Mahle krijgt goedkeuring voor deeltjesteller

Redactie Redactie
Mahle PMU400
De PMU 400 is verkrijgbaar als afzonderlijke eenheid of als aanvulling op de Mahle Emissionpro en Brain Bee Emission Line. (Mahle, 2022)

Vanaf 1 januari in Nederland en vanaf 1 juli in Duitsland verplicht voor de emissietest van Euro 6 dieselvoertuigen.

Mahle is één van de eerste fabrikanten die van de Duitse testautoriteit een officiële goedkeuring heeft ontvangen voor haar deeltjesteller PMU 400. Dat laat de Duitse leverancier weten in een persbericht. De PMU 400 is verkrijgbaar als afzonderlijke eenheid of als aanvulling op de Mahle Emissionpro en Brain Bee Emission Line.

De certificering is verleend door het Physikalisch-Technische Bundesanstalt. Gebruik van een goedgekeurde deeltjesteller is vanaf 1 januari in Nederland en vanaf 1 juli in Duitsland verplicht voor de emissietest van Euro 6 dieselvoertuigen. “Wij zijn klaar voor de herinvoering van deeltjesmeten bij de uitlaat. Ondanks de beperkingen in de leveringsketens is de PMU 400 nu direct beschikbaar en in voldoende hoeveelheden”, zegt Olaf Henning, lid van de Raad van Bestuur en hoofd van de Aftermarkt divisie bij Mahle.

De PMU 400 kent een lang onderhoudsinterval, laat Mahle weten. Met de toegepaste ‘condensation particle counting’, ofwel CPC technology, kunnen nanodeeltjes in de uitlaatgassen ook bij lage concentraties met precisie worden gemeten. Het monster dat wordt genomen van de uitlaatpijp kan tot tweehonderd keer zijn verdund met schone lucht. Dit beperkt het vastzetten van deeltjes en vuil in de meest gevoelige delen van de meter.

Mahle krijgt goedkeuring voor deeltjesteller | Automotive Online

Mahle krijgt goedkeuring voor deeltjesteller

Redactie Redactie
Mahle PMU400
De PMU 400 is verkrijgbaar als afzonderlijke eenheid of als aanvulling op de Mahle Emissionpro en Brain Bee Emission Line. (Mahle, 2022)

Vanaf 1 januari in Nederland en vanaf 1 juli in Duitsland verplicht voor de emissietest van Euro 6 dieselvoertuigen.

Mahle is één van de eerste fabrikanten die van de Duitse testautoriteit een officiële goedkeuring heeft ontvangen voor haar deeltjesteller PMU 400. Dat laat de Duitse leverancier weten in een persbericht. De PMU 400 is verkrijgbaar als afzonderlijke eenheid of als aanvulling op de Mahle Emissionpro en Brain Bee Emission Line.

De certificering is verleend door het Physikalisch-Technische Bundesanstalt. Gebruik van een goedgekeurde deeltjesteller is vanaf 1 januari in Nederland en vanaf 1 juli in Duitsland verplicht voor de emissietest van Euro 6 dieselvoertuigen. “Wij zijn klaar voor de herinvoering van deeltjesmeten bij de uitlaat. Ondanks de beperkingen in de leveringsketens is de PMU 400 nu direct beschikbaar en in voldoende hoeveelheden”, zegt Olaf Henning, lid van de Raad van Bestuur en hoofd van de Aftermarkt divisie bij Mahle.

De PMU 400 kent een lang onderhoudsinterval, laat Mahle weten. Met de toegepaste ‘condensation particle counting’, ofwel CPC technology, kunnen nanodeeltjes in de uitlaatgassen ook bij lage concentraties met precisie worden gemeten. Het monster dat wordt genomen van de uitlaatpijp kan tot tweehonderd keer zijn verdund met schone lucht. Dit beperkt het vastzetten van deeltjes en vuil in de meest gevoelige delen van de meter.